BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

CHPde dinleme şoku!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde böcek şoku yaşanıyor. Bu kez dinleme cihazı ele geçirildi. Oda bir vekilin odası...

Abone ol

İNTERNETHABER

Daha önce de Önder Sav'ın dinlendiği iddiası gündeme oturan CHP binasında bir dinleme cihazı bulundu.

CHP'li Özyürek "10. katta bir MYK üyesinin masasında dinleme aleti bulundu" diye açıklama yaptı.

Cihaz CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu'nun sekreterinin odasında ortaya çıktı. Cuma günü sekreter tarafından bulunan cihaz Uzmanlara inceletildi ve böcek diye tabir edilen bir dinleme cihazı olduğu kesinleşti.

Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu'nun sekreteri Pınar Türker, masasında bulduğu şeyin saat piline benzediğini söyledi.

OLAYA TEPKİLER:

BUNUN SORUMLUSU SİYASİ İKTİDARDIR

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü: Bu tam bir watergate'in Türkiye versiyonu. Dinleme komisyonunun çalışması sırasında herkesin dinlenebileceğini uzmanlar tek tek anlatmıştı. Ama AKP bunu hala siyasi istismar konusu yapıyor. Ama bir siyasi partinin ya da herhangi bir kişinin evinde bir dinleme cihazı bulunması skandaldır. Türkiye'ye 11 tane dinleme cihazı aracı girdiği söyleniyor. Ama bu araçların nerede olduğu belli değil. Başbakan'ın çevresinde dolaştığı söyleniyor. Hiçbirimizin güvenliği yok. Vahim bir durumdur. Bunun sorumlusu iktidardır.

SİYASİ İKTİDARIN EMRİYLE DİNLENİLMİŞ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart: Adalet Bakanlığı ve AKP hükümeti Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde kendi devletini kuruyor. Bakıyoruz AKP Emniyet ve MİT'in genel izleme yetkisini artırıyor, Jandarmanınkini kısıyor. Her ikisi de yanlış. Yargıtay bürokratları hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. O bürokratlara birileri o dinlemelerin yapılaması için kanunsuz emir vermiş. Siyasi iktidar emir vermiş. O bürokratlar da Anayasa'dan doğan görev ve sorumlulklarını yapmıyor. CHP'ye bu ve benzeri girişimlerin yapıldığından hep endişe duyuyorduk. Bu bir skandaldır. Bundan siyasi iktidar sorumludur.