BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,16
ALTIN 2.473,78
HABER /  MEDYA

Çölaşan Araplar'a demediğini bırakmadı

Emin Çölaşan zehir gibiydi. Araplar'ı kardeş ilan eden Erdoğan'a ateş püskürdü. Tepkileri bununla sınırlı kalmadı.

Abone ol

Sözcü yazarı Emin Çölaşan Başbakan Erdoğan'ın Araplarla ilgili sözlerine kafayı taktı. Erdoğan'ın "Türk ve Arap kanı birdir. Türk Bayrağı bundan sonra Filistin sahillerinde dalgalanacaktır" sözleri Çölaşan'ın dilinde.

Erdoğan ve hükümetin dış politikasını yerden yere vuran Çölaşan Araplar için ağır ifadeler kullanıyor. 'Hırsız', 'yaygaracı', 'korkak', 'onursuz' eleştirilerden bazıları.. İşte o yazıdan bir bölüm:

(...)Sizlerden özür diliyorum. Bir sürü Arap ülkesinin curahurbaşkanlan, krallan ve şeyhleri, şimdi bir toplantı için İstanbul'a gelmiş durumda. Heriflerin altlarında inanılmaz tekneler, yatlar, özel uçaklar var. Hepsi hırsız olduğu için ülkelerinin parasını kendi sefil yaşanülan için harcayan tiplerdir bunlar.

Şimdi İstanbul'da bizimkileri gaza getiriyorlar.
"Aslan ya hacii Tayyip... Yaşa be Recep... Abdullah biraderimiz... Sizler bu Yahudilere ne biçim ders verdiniz be, helal size bu yollar..." Suriye'nin Devlet Başkanı olcn Esad isimli adam çıkmış kürsüye Tayyip le birlikte, "Türk ve Arap kanı birdir. Türk Bayrağı bundan sonra Filistin sahillerinde dalgalanacaktır" gibi acayip laflar ediyor!

Bu Arap alemi gerçekten komiktir. Bunlar dünyanın en korkak, en beceriksiz, fakat en şamatacı ve yaygaracı adamlandır. "İsrail ve Yahudi düşmanlığı" bunlann sadece ağzında vardır. Bu nutuklan bol bol atıp kendi halklannı uyuturlar, bu yolla da hırsızlık düzenini sürdürürler.
İsrail!.. Ortadoğu'da avuç içi kadar bir ülke. Coğrafyamızda ABD'nin küçük kardeşi, evladı. Tüm çevresi Arap ülkeleriyle çevrili.
Bu korkak ve onursuz Araplar, topraklannı İsrail'e kaptırdılar. Aralannda örgütlenip o topraklan geri alamıyorlar çünkü hepsi birbirine düşman. Birkaç kez İsrail'le savaşa girdiler, hepsinde hezimete uğradılar, mahvoldular, tabanlan yağlayıp kaçtılar!

Eleştiri okları sadece Araplar'a değildi elbette. Erdoğan'ın dış politikasını da ser bir şekilde eleştirdi. Onursuzlukla suçladığı iktidar için bakın neler diyor?

(...) Onun o dış politikası ki, AKP döneminde defalarca çuvallamıştır. Kuzey Irak'ta Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı askerlerimiz ABD askerleri tarafından pusuya düşürülüp başlanna çuval geçirildiğinde, Tayyip ağzını bile açamamıştır.
ABD ordusu Irak'ı bombalayıp işgal ederken tam 1.5 milyon Müslüman can vermiş, bizimkinin gıkı bile çıkmamıştır. Dahası, daha fazla Müslüman öldürsün diye ABD'ye Türkiye'den geçiş izni vermeye kalkışmıştır.
Uluslararası alanda bir sürü arabuluculuk girişiminde bulunmuş, hepsinde de "Sen kenarda durup bekle" yanıtını almıştır.
Bu yazdıklarım yalan veya yanlışsa ya çıkıp doğrusunu anlatmalı, ya da beni mahkemeye verip hesap sormalıdır! Şimdi çıkmışlar ortaya, dinimize yeni bir kavram getirmeye kalkışıp "Gemi şehitlerinden" söz ediyorlar! Allah günahlannı affetsin. Amin!