BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Çöken yol deprem etkisi yaptı!

İzmir'de su borusu patlayınca yol çöktü, vatandaşlar korkuyla kendilerini sokaklara attılar...

Abone ol

İzmir'in Konak ilçesinde, şehir şebeke hattına bağlı su borusu patlayınca yol çöktü, vatandaşlar deprem oldu zannederek sokaklara çıktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Olay, gece saat 22.00 sıralarında Boğaziçi Mahallesinde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan ana su borusu büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın etkisiyle yol iki metre çöktü.

Bir araç çukura düşerken, sürücüsü çevredeki vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıldı. Bazı işyerlerini su basarken patlamanın şiddetiyle evlerinde oturanlar deprem oldu zannederek sokaklara çıktı. Patlayan boru hattından iki saat su akarken yol trafiğe kapandı. İZSU yetkilileri, 1.20120424103808.jpgBoğaziçi semtinin su vanaları keserek suyun akmasını durdurabildi.

Vatandaşlar daha önce bu şekilde benzer olayların yaşandığını belirterek tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinden Ercan Dam, "Bu caddede su boruları sürekli patlıyor, yetkililerden çözüm bekliyoruz. Sorunun çözülmesi için illa bir vatandaşın çukura düşüp ölmesi mi gerekiyor" diye konuştu.

İZSU yetkilileri, daha önce bu bölgede su patlağı olduğunu ve buna sebep olarak yoldan geçen ağır tonajlı araçların boru hatlarına zarar verdiğini söyledi. İZSU ekipleri, patlayan boru hattında gece yarısına kadar çalışma yaptı.