BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Cinayet göz göre göre geldi

Küçükçekmece’de 8 yaşındaki kızının 23 Nisan törenlerinden çıkan Ayşe İnce, 4 aydır ayrı yaşadığı kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Abone ol

Mehmet İnce’nin bir hafta önce eşini ölümle tehdit ettiği için gözaltına alındığı ve savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 

Mahkemenin 2 ay önce hakkında evden uzaklaştırma kararı verdiği Mehmet İnce (34), çocuğunun katıldığı töreni izlemeye geldi. Görgü tanıklarına göre Ayşe İnce, kocasına, “Niye geldin” deyince tartışma çıktı. Bilgisayar programcısı Mehmet İnce’nin bıçakla saldırdığı Ayşe İnce, kanlar içinde kaldı. 

BOĞAZINI KESTİ

Komşu kırtasiyeci Rıza Kaya, bacağından yaralanan Ayşe İnce’nin üzerine kapanarak saldırıyı önlemeye çalıştı. Ancak Mehmet İnce, Kaya’yı omuzundan tutup kenara itti sonra da eşi Ayşe İnce’nin bıçakla boğazını kesti. Ayşe İnce’nin ablası da eniştesini durdurmak isterken elinden hafif yaralandı. Bıçağı atıp kaçan Mehmet İnce vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Ayşe İnce hastanede öldü.

İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA

Ayşe İ.’nin babası Mehmet Nuri Dur, kızının kocası tarafından daha önce de ölümle tehdit edildiğini, bu sebeple şahsın gözaltına alındıktan sonra serbet bırakıldığını söyledi. Gözü yaşlı baba, “Devlet iş işten geçtikten sonra kadınlara sahip çıkıyor. Adamlar karılarını bıçaklayıp gidiyor” diye tepki gösterdi.

İHMAL VARSA DAVACI OLACAĞIZ

Mahkeme kararında zanlının “Tedbirlere uymaması halinde tutuklanacağı ve hürriyeti bağlayıcı ceza ile cezalandırılacağının” yer aldığını ifade eden Çelik, “6 ay uzaklaştırma kararı verildikten sonra, şahıs karısını ölümle tehdit etti ve gözaltına alındı. Ancak şahıs tutuklanmayıp serbest bırakıldı. Eğer ihmal varsa davacı olacağız” dedi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.