BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,02
ALTIN 2.433,45
HABER /  SAĞLIK

Çok su içince öldü!

Su içme olayını abartan kadın sonunda hayatını kaybetti.

Abone ol

İNTERNETHABER

40 yaşında, 5 çocuk annesi olan Jacqueline Henson, uyguladığı diyet programı kapsamında günde 4 litre su içiyordu. Ancak aşırı su, hayatına mal oldu.

Günde dört litre su içerek ilk haftada 5 kg'a yakın kilo kaybeden Henson, Daha Hafif Yaşam diyetine devam etti. 3. haftanın sonunda oldukça fazla kilo veren Henson'a eşi, daha fazla su içerse daha hızlı zayıflayacağını söyledi.

Televizyonun karşısında oturmuşken ani bir baş ağrısı şikayeti ile acile kaldırıldı ama artık çok geçti. Doktorlar, vücudun çok fazla su topladığını ve bunun beyinde hasara neden olduğunu söylediler.

Ailesinin mahkemeye başvurması üzerine, diyet şirketini sorgulayan yargıç şirketin yaptığı açıklamaların kuşkuya mahal vermeyeceğini, Jacqueline Henson'ın diyeti gerektiği gibi uygulamadığına karar verdi.

Şirket su içmenin yanı sıra çorba, salata ve etten çok sebze yemekleri üzerine kurulu diyet programlarını yargıca sundu ve Henson'a da aynı programı uyguladıklarını iddia etti. ,

Jacqueline'in eşi bay Henson ve çocukları, kadının kilosu konusunda paranoid derecede takıntılı olduğunu, çoğu zaman bu nedenle sokağa bile çıkmak istemediğini ve bu yüzden diyetler konusunda ona her zaman destek olduklarını söylediler.

Bir reklam sayesinde başvurdukları diyet şirketinin hatalı olduğunu savundukları şirket de, kadının eşini suçluyor. Daha fazla su içebileceğini söylediğini inkar etmeyen koca ise, bunu diyet şirketinin önerisi doğrultusunda söylediğini iddia ediyor.

Daha zayıf olmak uğruna hayatını kaybeden Henson'ın çocukları ise yaşadıkları şoku atlatmak üzereler ve özellikle annelere kilolarıyla barışık yaşamalarını söylüyorlar.