BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Bankanın fırsat eşitliğine bak!

Yıllık kredi kartı kullanım ücretini iptal etmek zorunda kalınca, eşitlikçi bir tutumla kartı iptal ettiler...

Abone ol
Avukat Cem Demirhan, Finansbank'tan aldığı kredi kartının yıllık kullanım ücretinin iptalini talep etti ve kazandı ama kredi kartından oldu.

Yılda 45 YTL kredi kartı kullanım ücreti alan Finansbank'a karşı, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak açtığı davayı kazanan Av. Cem Demirhan'ın kart kullanım ücreti iptal edildi. Ancak bu sefer de banka, 'ayrımcılık yapamayız' diyerek kartı iptal etti.

Bankanın kart iptaline ilişkin gerekçesi şöyle: "Karara itiraz edilmesi için yapılacak masraf iade edilmesi gereken kart bedeli tutarından fazla olduğundan, karara itiraz edilmeyerek, ilgili tutar kredi kartınıza iade edilmiştir. Tüm kredi kartı müşterilerimizin kredi kartı yıllık ücreti tahsil edilirken, bu hizmetlerin size ücretsiz verilmesi müşteriler arasında ayrımcılık yapma sonucunu doğuracaktır ki, bu da bankamız açısından kabul edilemez. Kredi kartınız iptal edilerek kullanıma kapatılmıştır".

Demirhan da buna karşılık, sekiz yıldır işlemlerini yaptığı bankaya Ankara Tüketici Mahkemesi'nde 828 YTL tutarında manevi tazminat davası açtı.