BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çok büyük FETÖ temizliği doktor, polis, pilot, öğretmen

FETÖ operasyonlarından son dakika haberler var. Malatya, Konya, Manisa başta olmak üzere 50'yi aşkın ilde FETÖ operasyonları vardı. İhraç edilen polisler, açığa alınan doktor ve hemşireler ile çok sayıda pilot gözaltına alındı.

Abone ol

FETÖ operasyonları bugün 50'yi aşkın ile yayıldı. En büyük operasyon Konya merkezli oldu ve 35 pilot gözaltına alındı.

Bir diğer operasyonun merkezi de Manisa'ydı. Açığa alınıp ihraç edilen polislere yönelik operasyonda 40'tan fazla gözaltı vardı.

İşte bugünkü FETÖ operasyonlarından gelen haberler ve son durum;

KONYA : 35 PİLOT GÖZALTINDA

Konya merkezli 8 ile yayıyan operasyon pilotlara yönelik oldu. Soruşturmayı Konya Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Alınan ifade ve toplanan delillerin ardından yapılanmada aktif rol oynadığı değerlendirilen şüpheliler belirlendi. 

PİLOTLARIN HİMMET TARİFESİ Göreve başlayan örgüt mensubu pilotların bekar olanların maaşlarından yüzde 20, evlilerin maaşlarından yüzde 10 himmet kesintileri yapıldığı öğrenildi.

Konya merkezli 8 ilde örgütle bağlantılı olduğu ileri sürülen 55 pilot hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 54'ünün üsteğmen, birinin ise yarbay olduğu öğrenildi. Konya'da 5, Ankara'da 18, İzmir'de 16, İstanbul'da 5, Kayseri ve Eskişehir'de üçer, Balıkesir'de 4 ve Adana'da bir kişi hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelilerden 7'sinin daha önce ordudan ihraç edildikleri belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 35 pilotun Konya'ya getirilecekleri öğrenildi. 

MANİSA : İHRAÇ EDİLEN 41 POLİS GÖZALTINDA

Günün bir diğer büyük operasyonunun merkezi de Manisa oldu. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında "örgütün emniyet yapılanmasında yer aldıkları" iddiasıyla 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

BYLOCK GÖZALTILARI
Karar doğrultusunda Manisa merkezli 26 ilde başlatılan operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen emniyet personelinin de yer aldığı 41 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan bazılarının, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıklarının tespit edildiği öğrenildi.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ : DOKTOR VE ÖĞRETMENLER GÖZALTINDA

Malatya merkezli 10 ilde yapılan operasyonlar ise eğitim ve sağlık sektörüne yönelik oldu. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Malatya, İstanbul, Adıyaman, Diyarbakır, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Gaziantep, Bingöl, Muş ve Adana'daki 34 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında akademik ve idari personelin bulunduğu 34 şüpheliden 28'i gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 6 şüphelinin ise adreslerinde bulunamadığı öğrenildi.

MARAŞ : AÇIĞA ALINAN 49 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 50 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda daha önce görevden uzaklaştırılan 49 öğretmen gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerden 7'sinin cep telefonlarında "ByLock" programının bulunduğu öğrenildi.

BİLECİK : İŞADAMLARI GÖZALTINDA

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde, Bilecik merkez ve Bozüyük ilçesiyle Ankara ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında iş adamı, esnaf ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 8 kişiyi yakaladı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bazı dosya ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

KARAMAN : 24 GÖZALTI

Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar örgüte finans sağlamakla suçlanıyorlar.

ELAZIĞ : 8 DOKTOR 11 ECZACI GÖZALTINDA

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında doktor, eczacı ve hemşirelerin bulunduğu 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Elazığ, Adıyaman ve Diyarbakır'da bazı adreslere düzenlenen operasyonda, 8 doktor, 11 eczacı, bir veteriner, bir fizyoterapist, bir hemşire ve bir ebe gözaltına alındı.

Şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Firari 8 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

Yapılan çalışmada, şüphelilerden bazılarının ByLock kullanıcısı olduğu, adreslerinde yapılan aramalarda ise dijital materyaller, örgüte yönelik yazılı doküman, Zaman gazetesi, Bank Asya hesap kartları ve Kanun Hükmünde Kararname ile yasaklanan yayınların bulunduğu öğrenildi.

SİİRT
Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 27 kişi yakalandı.

İZMİR
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İYTE'deki görevlerinden daha önce uzaklaştırılan öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Karar doğrultusunda İzmir'in yanı sıra İstanbul, Balıkesir, Gaziantep ve Sakarya'da operasyon başlatan İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 kişiyi gözaltına aldı.   

İYTE'deki görevlerinden daha önce uzaklaştırılan profesör ve doçentlerin de aralarında bulunduğu zanlılardan bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kulladıklarının tespit edildiği bildirildi. 

ESKİŞEHİR
Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü personeli 16 şüpheli gözaltına alındı.

YOZGAT
Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları belirlenen, aralarında doktor ve din görevlilerinin de bulunduğu 11 kamu personeli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin zanlıların adreslerine düzenlediği eş zamanlı operasyonda, diş tabibi R.B, bilgisayar işletmeni M.B, teknikerler U.A. ve O.A, imam B.F, ebe M.M. ile müezzin M.H. gözaltına alındı.