BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.505,51
HABER /  GÜNCEL

Çocukların ellerini parçaladı

12 kız öğrenciyi ellerine pergelle vurarak sıra dayağından geçirdi. Öyle bir dayaktı ki öğrencilerin elleri parçalandı.

Abone ol

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Kılıç'ın, ilk dersleri boş olduğu için 'mıntıka temizliği' görevi verdiği 6/A sınıfındaki 12 kız öğrenciyi temizlikten kaçtıkları gerekçesiyle büyükçe bir pergelle sıra dayağından geçirdiği iddia edildi.

Pergelin metal sivri ucunun isabet ettiği kız öğrencilerin parçalanan ellerine hastanede dikiş atıldı, müdür gözaltına alındı.

MINTIKA TEMİZLİĞİ YAPIN

İddiaya göre, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 6/A sınıfında Görsel Sanatlar Dersi öğretmeni hasta olduğu için bu sabah okula gelmedi. Bunun üzerine Müdür Yusuf Kılıç, ilk dersleri boş geçen 12'si kız 34 mevcutlu 6/A sınıfın öğrencilerinin bahçeye çıkıp 'mıntıka temizliği' yapmalarını istedi. Müdür Kılıç, bir süre sonra temizliği bırakıp sınıflarına doğru gitmeye başlayan kız öğrencileri elindeki büyükçe bir pergelle avuçlarına vurarak yaraladı.

ELLERİNE DİKİŞ ATILDI

Sıra dayağında ellerinden yaralanan öğrenciler Silifke Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. 12 kızın pergelin sivri metal ucunun yırttığı ellerine burada dikiş atıldı. Taburcu edilen öğrenciler velileriyle birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne giderek okul Müdürü Yusuf Kılıç'ı şikayet etti. Müdür Kılıç, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

MÜDÜR İÇİN PSİKİYATRİ RAPORUNA BAKILACAK

Kaymakam Ahmet Beyoğlu, veli ve öğrencilerin ifadelerinin de alındığını belirterek, “Okul müdürünün psikolojik sorunu olup olmadığını öğrenebilmek için hastaneye gönderilip rapor hazırlanacak. Soruşturma sonuçlanana kadar okul müdürü görevden uzaklaştırıldı” dedi.