BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,15
ALTIN 2.426,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çocukları kaybolan aileye soğuk duş!

Kayseri'de geçen yıl Ramazan Bayramı'nın 2. günü kaybolan 3 çocuktan hala haber alınamazken gelen mektup soğuk duş etkisi yarattı.

Abone ol

Geçen yıl Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evden ayrılan 2'si kardeş 3 çocuktan hala haber alınamazken, Meclis Araştırma Komisyonu adına İstanbul milletvekili Halide İncekara imzasıyla gönderilen, "Gözünüz aydın olsun" yazılı mektup, Ay ailesini hayrete düşürdü.

Kayseri'nin Talas ilçesinde geçen Ramazan Bayramı şeker toplamak için evden ayrılan ve hala kendilerinden haber alınamayan 2'si kardeş 3 çocuktan hala haber alınamadı. Kaybolan çocuklar için TBMM tarafından, 'Kayıp çocuklar başta olmak üzere çocukların mağdur olduğu sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi' amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'ndan gelen bir mektup ise Ay ailesini şoka uğrattı.

İstanbul milletvekili Halide İncekara imzası ile gelen mektupta şu ifadelere yer verilmişti:
"Değerli Türkay (Türkan) Ay. Öncelikle bir süreliğine aranızdan ayrılan evladınız ile yeniden aynı sofranızda oturmanız ve aynı havayı teneffüs etmenizden dolayı yaşadığınız mutluluğu sizinle paylaştığımı belirtmek isterim. Gözünüz aydın olsun. Bugün sizin yaşadığınız mutluluğu diğer ailelerin de yaşayabilmesi hepimizin ortak dileğidir.

Komisyonumuzun uzmanları tarafından hazırlanan anketimize katılarak siz de bu çalışmaya büyük katkı sağlayacaksınız. Lütfen unutmayın; verdiğiniz her cevap, kaybolan veya kendi isteği ile giden evlatlarımızın gidişini engelleyecek ya da bulunmasına katkı sağlayacaktır.

Evladı ile aynı sabaha uyanmanın ne demek olduğunu en iyi bilen sizlersiniz. Allah hiçbirimize bu acıları ve kayıpları bir daha yaşatmasın dileğiyle göstermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum."

Gönderilen bu yazıyı defalarca okumasına rağmen bir anlam veremediğini kaydeden baba İbrahim Ay, "Daha çocuğumun ismini bile düzgün yazamıyorlar" diyerek, "Bize gelen bu evrakla şok olduk. Sanki çocuklarımız bulunmuş gibi bizi heyecanlandırdılar" dedi.

Evrakta yazan, "Gözünüz aydın olsun" ibaresine anlam veremeyen baba Ay, "Çocuklarımız bulundu mu ki bize, 'Gözünüz aydın' diyorlar. Ben bu işe anlam veremedim. Yetkililere sesleniyorum, bize gerekli açıklamayı yapsınlar" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARI RÜYAMDA GÖRDÜM DİYEREK BABAYI İKNA ETMEYE ÇALIŞTI"

Öte yandan; baba İbrahim Ay'ın evlerine gelen yaşlı bir adamın rüyasında çocukları Türkan Ay'ı İstanbul'da Sultan Ahmet Camii'nin önünde gördüğünü ve bir hafta izin alıp İstanbul'da çocukları bulacağını ileri sürdüğünü belirtti. Bu durum üzerine emniyet güçlerine haber veren baba Ay, şahsın gözaltına alındığını kaydetti.

İstanbul Milletvekili Halide İncekara, komisyon olarak bin 200 kayıp çocuk için ailelerine mektup gönderdiklerini, içinde de anket olduğunu belirtti. İncekara, ailenin iddia ettiği gibi bir durum olmadığını, yanlış anlamış olabileceklerini söyledi.