BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

Çocuklara izletmeyin!

A.R.O.G 'u çocukların izlemesi yasaklanacak mı?

Abone ol

Cem Yılmaz'ın gişe rekorları kıran filmi G.O.R.A.'nın devamı olan A.R.O.G. seyirciyle buluşmaya hazırlanırken üç dakikalık fragmanın çocukları korkutması büyük yankı uyandırdı.

G.O.R.A.'da Arif'i uzaya gönderen Cem Yılmaz, A.R.O.G'da da taş devrine gidiyor. Ancak A.R.O.G.'daki doğum sahnesi çocuklar için kâbusa döndü. Yarı yıl tatiliyle birlikte animasyon filmlerini izlemek için sinemaya giden çocuklar A.R.O.G.'un tanıtım filmiyle karşılaşıyor.

Çocuklara uydun değil!

Doğum sahnesiyle şaşkına dönen çocuklar, filmi izlemeden sinema salonunu terk ediyor. Psikolog Suna Tanaltay, film tanıtımında çocukları incitmeden öğretici olabilecek görüntüler kullanılması gerektiğini belirterek, 'Ancak korku simgeleri özellikle de doğum gibi bir olay çocuklar için asla uygun değildir. Yaş sınırı olan filmlerin, tanıtımlarının da çocuklara izletilmemesi gerekir' dedi. Megaplex sinemalarının yetkilisi, A.R.O.G.'un tanıtım filmi için 'Bazı anne-babalar çocukların kötü etkilendiğini ifade ederek tanıtımın kaldırılmasını istedi. Biz de bunu dikkate alacağız' dedi.

"Riskleri çok!"

3 dakikalık fragmanı internette izlenme rekorları kıran film için Cem Yılmaz çekim aşamasını şöyle anlatmıştı: 'G.O.R.A.'da Arif'in, tıpkı Turist Ömer gibi dolaşma potansiyeli olduğunu fark ettim. A.R.O.G.'da Arif taş devrine gidiyor. Ben tarihin o bölümüne pek inanmıyorum. Ateş bulunmuştur, sonra avcılık ve toplayıcılık dönemi başlamıştır falan diye anlatırlar ya okullarda. Bu anlatım bana komik geliyor. Fikre dayalı bir komedi meselesi var A.R.O.G.'da. Riskleri de çok.'

kaynak: gazeteport