BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Çocuk hastanesinde acil tedbir

Şanlıurfa'da Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanılan yoğunluktan dolayı acil tedbir kararı alındı

Abone ol

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki yoğunluğun giderilmesi için bazı acil tedbirler alındığını belirtti.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki yoğunluk için, ''220-230 civarındaki yatak kapasitesini aldığımız tedbirlerle 450'ye çıkarmış olacağız'' dedi.

Yaşanan yoğunluğun, bir süre önce basına da yansıdığı Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinde incelemelerde bulunan Vali Okutan, hastane servisleri ve polikliniği gezerek, Başhekim Dr. Murat Saygı'dan bilgi aldı.

9 MADDELİK ACİL TEDBİR

Daha sonra Başhekimin odasında açıklamalarda bulunan Okutan, Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaşanan yoğunluktan dolayı, Sağlık Bakanlığınca 9 maddelik acil tedbir kararı alındığını ve bu kararların 15 ila 20 gün içerisinde uygulamaya gireceğini ifade etti.

Şanlıurfa'nın hızlı nüfus artışına ve göç alan bir yapıya sahip olduğunu belirten Okutan, son dönemdeki çocuk hastalarının sayısının, Sağlık Bakanlığının da dikkatini çektiğini aktararak konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bin 50 yatak kapasiteli kampüs çerçevesinde, Kadın Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastanesi yapılacak, bunun hazırlıkları devam ediyor. Yapımla ilgili, imarla ilgili sorunlar tamamlanmış oldu. Artık, inşaat ve ihaleyle ilgili işlemlere başlanmış olacak. Bunun yanında, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanına bir 'Çocuk Hastanesi' ve 'Kadın Sağlığı'yla ilgili bir bölüm daha ek olarak yapılacak. Çocuk Hastalıkları Hastanesinde de kapasite artışına gideceğiz, 60 yataklı ek bir ünite gerçekleştireceğiz. Balıklıgöl Devlet Hastanesinde de 120 yataklı bir çocuk bölümü açmış olacağız. Dolayısıyla elimizdeki 220-230 civarındaki yatak kapasitesini, aldığımız tedbirlerle 450'ye çıkarmış olacağız. Bunlar, şubat ayının 20'sine kadar gerçekleştirilmiş olacak.''


KAMPÜS HASTANESİYLE KAPASİTE ARTACAK

Kampüs hastanenin de devreye girmesi ve mevcut hastanelerdeki kapasite arttırımlarıyla Şanlıurfa'daki yatak sayısının standartların üzerine çıkacağını dile getiren Okutan, ''Şu anda maalesef karşı karşıya olduğumuz sorun kabul edilebilir düzeyde değil. Bunu hem Bakanlığımız fark etti, hem de biz yakından yaşadığımız için böyle kısa süreli tedbirler alarak çözüme kavuşturduğumuzu düşünüyoruz'' dedi.

Bu arada Sağlık İl Müdürlüğünce dağıtılan bilgi notunda da yaşanan yoğunluktan dolayı Sağlık Bakanlığınca alınan tedbirlerle ilgili şu bilgi verildi:

''Balıklıgöl Devlet Hastanesindeki 38 hasta odasının, çocuk kliniği için 120 yataklı çocuk servisi açılması, Balıklıgöl Devlet Hastanesine 6 çocuk hastalıkları uzmanının görevlendirilmesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesine 60 yatak kapasiteli prefabrik binanın yapılması, 2 çocuk cerrahi uzmanının Balıklıgöl Devlet Hastanesinde görevlendirilmesi, 14 klinik uzmanın Balıklıgöl Devlet Hastanesinden Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine görevlendirilmesi, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine 250 yataklı, kadın doğum ve çocuk hastaları için ek bina yapılması, Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki kuvöz sayısının 38'den 50'ye, Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki yoğun bakım sayısının 9'dan 20'ye çıkarılmasına karar verildi.''

Vali Okutan'ın hastane gezisine İl Sağlık Müdürü Hasan Demir de eşlik etti.