BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,08
ALTIN 2.472,40
HABER /  GÜNCEL

Çocuğu en çok anne dövüyor

Bir araştırma aile içinde çocuğa şiddetti en fazla annenin uyguladığını ortaya koydu. İşte şaşırtıcı araştırmanın ayrıntıları..

Abone ol

TBMM Çocuklarda Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin İçli, ailede en fazla şiddeti annelerin uyguladığını belirtti.

 Prof. Dr. İçli, çocukların şiddet içeren davranışlara katıldığına yönelik haberlere işaret ederek, bu durumun, 'Benim de başıma gelir mi?' şeklinde yetişkinleri tedirgin ettiğini söyledi. İçli, bu çocukların, gelecekte yetişkin suçlu olarak karşılarına çıkabileceğini ifade etti. İçli, şiddeti, ''sapmış bir davranış'' olarak tanımlayarak, şiddetin öğrenildiğini vurguladı. 

ÇOCUĞA ŞİDDETTİ EN ÇOK ANNE UYGULUYOR

İçli, Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre,çocuğa karşı şiddetin en fazla anne tarafından uygulandığını dile getiren İçli, bu konuda kadınların eğitilmesi gerektiğini söyledi.

İçli, babanın anneye, annenin çocuğa karşı uyguladığı şiddeti çocuğun da öğrendiğini ve taklit ettiğini kaydetti. Televizyonda yayınlanan kadın programlarını da eleştiren Prof. Dr. İçli, bu programlarda uç örnekler verildiğini, bunların, 'bol ağlamaklı ve sıkıntılı programlar' olduğunu belirtti.