BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  POLİTİKA

CNN Türk muhabiri Gül'e öyle bir soru sordu ki

CNN Türk muhabiri Hatice Demircan'ın eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sorduğu soru şaşkınlıkla karşılandı.

Abone ol

CNN Türk muhabiri Hatice Demircan'ın "Siyaseten önümüzdeki günlerde intifada başlatmayı düşünüyor musunuz" sorusu Gül'ün tepkisini çekti.

Muhalefet çevreleri Gül'ün AK Parti'de Erdoğan'a karşı isyan bayrağı açacağını iddia etti. Yeni parti kuracağı bile söylendi. İsmi gündemden düşmeyen Gül, peki bundan sonra ne yapacak?

Cuma namazını İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki Fatih Ormanı Camisi'nde kılan Gül, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 2015 genel seçimlerinde aday olmayacağını söyleyen Gül'e bir gazetecinin intifada sorusu damga vurdu.

SİYASETEN İNTİFADA (BAŞKALDIRI) BAŞLATMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Muhabir Hatice Demircan, Gül'e "Hayrunnisa Gül, Çankaya Köşkü'nden veda ederken 'Bundan sonra asıl intifadayı ben başlatacağım' demişti. Siyaseten önümüzdeki günlerde intifada başlatmayı düşünüyor musunuz, yoksa siyaseten sadece emekli misiniz bundan sonra" diye sordu.

BRAVO TEBRİK EDERİM SENİ

Soruya şaşırdığı gözlenen Gül, muhabirin omzuna dokunarak, "Bu mu sorun? Çok güzel bir soru sordun. Bravo tebrik ederim seni" diye karşılık verdi.

Abdullah Gül, aynı gazetecinin Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili takipsizlik kararının verildiğini hatırlatılarak, "Suikast iddiasıyla ilgili o günlerde ne düşünmüştünüz? Devletin kozmik odalarına girildi, takipsizlik kararı verildi" sorusunu da yanıtlamadı.