BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Cizre'deki yangın için Valilik'ten flaş açıklama

Valilik, ŞIRNAK 'ın Cizre İlçesi'nde 9 kişinin ölümüne 25 kişinin yaralanmasına neden olan yangının PKK'lılar tarafından çıkarıldığını açıkladı.

Abone ol

HDP'li İdris Baluken, Cizre'de operasyon düzenlenen bir binada çıkan yangında "9 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını ve yaralılara ambulans gönderilmediğini" söyledi. Şırnak Valiliği ise binaya düzenlenen operasyonda "Bir polisin şehit olduğunu, 9 PKK'lının öldürüldüğünü ve diğer PKK'lıların binayı yakarak kaçtığını" duyurdu.

Şırnak Valiliği, sokağa çıkma yasağının ve operasyonların sürdüğü Cudi Mahallesi'nde bir binaya düzenlenen operasyonda 9 PKK'lının öldürüldüğünü ve binada bulunan diğer PKK'lıların binayı ateşe vererek kaçtığını duyurdu. Valilik, bir polis memurunun da operasyonda şehit olduğunu açıkladı. Valilik açıklaması şu şekilde:

"İlimiz Cizre ilçesi Cudi mahallesinde 04.02.2016 günü bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 katlı bir binadan ve çevredeki diğer binalardan güvenlik güçlerimize yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı neticesinde çıkan çatışmada 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 polis memurumuz ise şehit olmuştur. Bu esnada binadan kaçan teröristler söz konusu binayı ateşe vermişlerdir. Bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun ateşi sebebiyle itfaiye araçları alana girememiştir."

HDP: 25 YARALI VAR AMBULANS GÖNDERİLMİYOR

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, "9 kişinin öldüğü binada 25 yaralının olduğunu ve yaralılar için istedikleri ambulansın gönderilmediğini" açıkladı.

Baluken, yanan binanın arkasında bir akaryakıt istasyonu bulunduğunu söyledi, bina içinde bulunan 'Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı" Mehmet Tunç'un kendisine, binadaki yangının top atışları sonucu çıktığını ilettiğini aktardı. 

Bodrum katındaki yaralılar

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre, yanan apartman, bodrum katında yaralıların beklediği belirtilen yerin iki üç bina ötesinde. HDP, bodrum katında bulunan yaralılara günlerdir ulaşılamadığını söylüyor. Başbakan Davutoğlu ise, "Muhtemelen içeride yaralı yok" diyor. 

İDRİS BALUKEN: İNFAZ EDİLME RİSKLERİ VAR

Ambulanslarla yaralıların binadan alınması için Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini söyleyen Baluken, Twitter'daki hesabından "Cizre Halk Meclisi eşbaşkanları da yanan bina içinde bulunuyor ve onlarla konuştum. Onlarin da infaz edilme riski var" diye yazdı.

BİNANIN BOMBALANDIĞINI İLERİ SÜRDÜ

Vahşet bodrumu'ndan haber beklerken, Cizre'nin Madımak'a çevrildiğini yazan Baluken, yangın çıkan binanın bombalandığını da ileri sürdü.

HDP'Lİ ENCÜ'DEN SAĞLIK BAKANI'NA TEPKİ

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Cizre'deki sağlık personeli ile bir fotoğraf çektirerek Twitter'daki hesabından, "Cizre'den günaydın... Devlet Hastanemizde insanımızın ve sağlığı için ter döken gizli kahramanlarımızla birlikteyiz" notuyla bu fotoğrafı paylaşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na tepki gösterdi. Encü, "Bir evde 9 kişi diri diri can verirken 25 kişi ağır yaralı iken sen çık Cizre'den bu pozu ver" diye yazdı.

BİR POLİS ŞEHİT, 9 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Çevredeki bazı binalardan güvenlik güçlerine silah ve roketatarlarla saldırıda bulunulması üzerine çıkan çatışmada, bir polis memuru şehit oldu, 9 terörist etkisiz hale getirildi.