BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

Kandil'e hava operasyonu TSK flaş PKK açıklaması

TSK'nın 3 Şubat'ta PKK terör örgütünün hedeflerine F4 ve F16 uçaklarıyla sınırötesi hava harekatı düzenlediği açıklandı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Irak Kandil bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü PKK'ya ait hedeflerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Terörle Mücadele Harekatı kapsamında, 03 Şubat 2016 tarihinde gece boyunca; Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı, Havadan Yakıt İkmali ve İnsansız Hava Araçlarının (İHA) desteklediği, çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçakları ile yapılan sınır ötesi harekâtta, Irak'ın Kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedeflerin akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ŞIRNAK VE DİYARBAKIR'DA PKK'YA OPERASYON

Genelkurmay Başkanlığı, resmi sitesindeki "Yurt İçi Önemli Olaylar" kısmında terör örgütüne yönelik faaliyetlerine yer verdi.

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 540’dır.), yedi adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 161’dir.), bir av tüfeği, bir tabanca ele geçirilmiş, altı adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Bingöl, Hakkari ve Diyarbakır’da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 20 şahıs yakalanmıştır. Diyarbakır’da bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

Gaziantep / Oğuzeli’de, Türkiye Suriye sınırını yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu altı şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şırnak Silopi’de, bölücü terör örgütünden kaçan, dört bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuştur.