BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de şehit olmadan önce bakın ne yazdı!

ŞIRNAK Cizre'de PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan Vedat Dolançay'ın çatışma olmadan saatler önce Bodrum'daki arkadaşına gönderdiği mesaj yürekleri dağladı.

Abone ol

Askere gitmeden önce Bodrum'da çalışan şehit Vedat Dolançay'ın şehadet şerbeti içmeden birkaç saat önce Bodrum'daki arkadaşı ile mesajlaştığı ortaya çıktı.

Arkadaşına "Ölmezsek geleceğiz inşallah" yazan Şehit Dolançay, "Az kaldı kardeşim ölmezsek geleceğiz beni sabırsızlıkla bekliyor musun" yazdığı, arkadaşı Uğur Arslan'ın da 'Aynen kardeşim gel bir an önce" şeklinde cevap yazdığı ortaya çıktı.

"ONLARI SEVİNDİRİYORUM AMA DAYANAMIYORUM"

Şehit düşen Dolançay'ın arkadaşı Arslan arkadaşının şehit haberinden sonra sosyal medyada yazışmalarını paylaştı. Paylaşımına not da düşen Arslan, "Daha bugün konuştuk be güzel insan seni çok özleyeceğim be kardeşim seni ömrüm boyunca unutmayacağım. Şehitler ölmez vatan bölünmez kardeşim benim. Mekanın cennet olsun bu gözyaşlarımla onları sevindiriyorum ama dayanamıyorum. Onları yine yenicem kardeşim. Sen istedin bir daha yenicem çok özleyeceğim seni ucha abi deyişini seni çok özleyeceğim kahrolsun PKK şehitler ölmez vatan bölünmez nurlar içinde yat kardeşim" yazdı.

VEDAT DOLANÇAY VAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Cizre'de terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Er Vedat Dolançay, Van'ın Saray ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'taki törenin ardından Van'a getirilen şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından Saray Merkez Camisi'ne götürüldü.

Şehidin cenazesiyle camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Vezir Dolançay ile kardeşlerini Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Vali İbrahim Taşyapan, komutanlar ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas teskin etmeye çalıştı. Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. 

Vali Taşyapan'ın sakinleştirmeye çalıştığı şehidin babası Vezir Dolançay, "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım" dedi. Bodrum'da çalışan ve abisinin şehit haberini aldıktan sonra ilçeye gelen kardeşi Fırat Dolançay da komutanlara sarılarak, "Bunların Allah'ı, dini, imanı yok. Allah onların yanına bırakmasın" diye konuştu.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Arvas, şehidi ebediyete uğurlamak için bir araya geldiklerini belirterek, "Şehitlik çok yüksek bir mertebedir ve şehit olanlar yakınlarının ahirette şefaatçisi olurlar. Efendimizin müjdesine nail olan şehidimiz için burada bulunuyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan şehit Dolançay'ın cenazesi, tekbirlerle ambulansa alınarak mahalle mezarlığına götürüldü.

Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları ile Bakan Yardımcısı Çiftçi ve Vali Taşyapan'ın yanı sıra Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Oğuz, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.