BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,01
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de PYD bombacısı yakalandı Şırnak'ta son durum

ŞIRNAK Cizre'de PKK/PYD'nin bombacısı olduğu belirtilen 1 kişi yakalandı. Bomba malzemeleri taşıyan kişi, ilk ifadesinde PKK'ya destek amacıyla Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçerek PKK'ya silah ve mühimmat aktarmaya çalışan PKK/PYD'li olduğu belirtilen bir kişi yakalandı.

Yakalanan PKK/PYD'li yanındaki 10 RPG-7 A/P mühimmatı, 30 el bombası ve fünyesi ele geçirildi. PKK/PYD'li ilk ifadesinde PKK'ya destek amaçlı içeri girmeye çalıştığını söyledi.

ŞIRNAK CİZRE'DE SON DURUM

Cizre'de 14 Aralık 2015'te başlatılan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nun 59. gününde ilçe teröristlerden temizlendi. 

Güvenlik güçleri, ilçede teröristlerce oluşturulan çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklı 708 barikatı kaldırdı, 263 çukuru kapattı.

Tamamı kontrol altına alınan ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 666 oldu. Güvenlik güçlerince bin 425 el yapımı patlayıcı da imha edildi. 

Operasyonlarda tabanca, el bombası ve AK-47 piyade tüfeği, Bixi makineli tüfeği, RPG-7 roketatar ve hücum yeleği, şarjör, hafif silah fişekleri ile muhtelif örgütsel dokümanlar bulundu.

AİLELER CİZRE'YE DÖNÜYOR

Terör örgütü mensuplarının saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlere sığınmak zorunda kalan ailelerin, sokağa çıkma yasağının 05.00-19.30 saatlerinde kaldırılmasının ardından bölgeye dönüşü sürüyor. 

Vatandaşlar, dönüşte, teröristlerin karargah olarak kullandığı, tüneller açtığı ve duvarlarını yıktığı evleriyle karşılaştı. Aileler, teröristlerin açtığı çukur ve yaptığı barikatlarla yaşanmaz hale gelen mahallelerdeki evlerinin sağlam kalan bölümüne yerleşerek barınmaya çalışıyor.