BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,72
ALTIN 2.435,62
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Can Dündar kararına tepki AYM'ye kırgınım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye yolu açan kararına ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM'nin kararına ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki "hak ihlali" kararı ve ardından gelen tahliyeye ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan "Anayasa Mahkemesi bu ülkede devletin ve milletin hakları, menfaatleri, çıkarları konusunda en fazla hassas olması gereken kurumların başında geliyor. Ama bu kurum, üstelik de Başkanının da içinde yer aldığı bir kısım üyeleri eliyle son dönemde Türkiye'ye yönelik en büyük saldırılardan birinin somut örneği olan bir konuda ülkesinin ve milletinin aleyhine karar almaktan çekinmemiştir." dedi.

"ÇOK ÜZÜLDÜM VE ÇOK KIRGINIM"

Anayasa Mahkemesi'nin anayasayı hiçe saydığını belirten Erdoğan, AYM'nin bireysel başvuru hakkıyla ilgili olmayan bir karar verdiğini söyledi. Erdoğan, açıklamalarının devamında "Sayın Başkan bana daha önceleri bizzat kendisi söylemiştir, 'gerekçeyi hazırlamadan asla karar açıklamayız' diye. Ama ne yazık ki şimdi ben bu olayı yaşayınca gerçekten çok üzüldüm ve buradan söylüyorum, çok kırgınım. Niye, o makamda olana dürüstlük yaraşır da onun için. Bana bunu söylediler. Çünkü önceki başkanı gerekçe hazırlanmadan alelacele açıklanan kararlarda eleştiren bu arkadaşımız, bu defa alelacele böyle bir kararı açıklama konumuna gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"DENGELER ÇOK DAHA FARKLI GELİŞECEKTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İlk derece mahkeme ne demiş, casusluktan bunu tutuklamış. Siz ne diyorsunuz; 'hayır burada böyle bir şey yok.' Oraya iade ediyorsunuz. Fakat daha önce casusluktan tutuklanmayı isteyen mahkemenin de verdiği kararı anlamıyorum. Halbuki ilk derece mahkeme de kararında direnebilirdi. Diren bakalım. O zaman Anayasa Mahkemesi ne yapacak, bir de onu görelim. Bence o verdiği kararda direnmiş olsaydı inanıyorum ki dengeler çok daha farklı gelişecekti."