BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.380,25
HABER /  DÜNYA

Barzani bağımsızlık için gemileri yaktı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bağımsızlık konusunda net açıklamalar yaptı.

Abone ol

Bağımsızlık referandumunun gerçekleşmesi gerektiğini söyleyen Barzani, "Daha önce de belirtmiştim, eğer bu sefer kanımız dökülürse bağımsızlık için olacaktır. Bu yüzden bağımsızlık referandumunun gerçekleşmesi gerekiyor" dedi.

Erbil'de KDP'nin 19’uncu Kadro Eğitim Devresi'ndeki mezunları için düzenlenen törende konuşan Barzani, kritik mesajlar verdi.

BAĞIMSIZLIK BİZİM HAKKIMIZDIR

Konuşmasında uzun bir süredir gündeme getirdiği bağımsızlık konusuna değinen Barzani, "Şu ana kadar verilen bedellerin heder olmasına izin vermeyeceğiz. Bağımsızlık bizim hakkımızdır, bunun için mücadele ettik ve vazgeçmeyeceğiz. Kimin ilan edeceği önemli değil. Eğer bir çocuk bile ilan ederse ellerine sağlık diyeceğiz. Oğlumun kanı neden döküldü diye soran bir şehit annesine cevap verebilmemiz için bu işe el atanlara destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

NE İRAN'A NE DE ANKARA'YA GİDİP ONLARIN GÖNLÜNE GÖRE KONUŞURUM

Bağımsızlığa karşı çıkan bazı kişilerin bölgede mevcut olmasına şaşırdığını belirten Barzani, "Ne İran’a gidip bir şey derim, ne de Ankara’ya gidip onların gönlüne göre konuşurum. Amerika’da da söyledim, biz sadece kendi davamızın sahibiyiz. Bağımsızlık için ya bu kez hepimiz yok olacağız ya da kanımız pahasına başaracağız" şeklinde konuştu.