BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.383,89
HABER /  DÜNYA

Cizre’de gergin gece

Şırnak’ın Cizre ilçesinde BDP tarafından Suriye’nin Rojava kenti halkına destek için düzenlenen eylemde Suriye sınırına yürümek isteyen göst...

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinde BDP tarafından Suriye’nin Rojava kenti halkına destek için düzenlenen eylemde Suriye sınırına yürümek isteyen göstericilere polis müdahale etti.
Cizre’de akşam saatlerinde Rojava’da Kürtlere yönelik yapılan katliamları kınamak amacıyla BDP İlçe Örgütü tarafından yürüyüş düzenlendi. Nur Mahallesi Botaş Caddesi’nde bir araya gelen ve aralarında BDP PM üyeleri Abit Durak ile Niyazi Çevrim, BDP Cizre İlçe Başkanı Mehmet Ata Bilen, Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören, BDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu grup yürüyüşe geçti. Sloganların atıldığı yürüyüşte terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin de açılması dikkat çekti. Yürüyüşe izin vermeyen polis, grubun dağılmaması üzerine tazyikli suyla müdahale etti. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan grup, daha sonra Suriye sınırında bulunan Yafes Mahallesi’nde tekrar toplandı. Suriye sınırına doğru yürüyüşüne devam eden grubun önü, polis tarafından akrep tipi zırhlı araçlarla kesildi. Polisin müdahalesi üzerine göstericiler dağıldı.
(İHA)