BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.397,76
HABER /  DÜNYA

’’Sana hayvan bile diyemiyorum’’

Eminönü Yeni Camii’nde toplanan binlerce vatandaş, Mısır’da yaşanan acı olayları protesto etti. Toplanan kalabalığa hitap eden İHH Başkanı B...

Abone ol

Eminönü Yeni Camii’nde toplanan binlerce vatandaş, Mısır’da yaşanan acı olayları protesto etti. Toplanan kalabalığa hitap eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Benim Sisi’ye son bir mesajım var; sana zalim bile diyemiyorum, sana hayvan bile diyemiyorum. Yeryüzünde senin için hiçbir sıfat kalmamıştır. Aklın varken elbiselerini bile toplamadan Mısır’ı terk et. Yoksa bu güzel insanlar seni yıkmaya geliyor” dedi.

’’BUGÜN BAYRAM GÜNÜDÜR’’
Özgür-Der ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) gibi kuruluşların organize ettiği protesto gösterisi Eminönü Yeni Camii önünde yapıldı. İkindi sonrasında cami önünde toplanan kalabalık, devrik lider Mursi’nin posterlerini ve Mısır bayrakları taşıdı. Sık sık tekbir getirerek Mısır’da darbecilere karşı direnenlere destek veren göstericiler, sıcak havaya rağmen cami önündeki meydanı doldurdu.
Protesto gösterisinde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazeteci Abdurrahman Dilipak, Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya da bulundu. Burada konuşan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, “Mısır’da her şehit sonrasında İslam dünyasında binlerce Mursi’ler hayat buluyorlar. Bugün bayram günüdür şehadet bizim için yas günü değil, Allah’a uğurladığımız şahitlerimizin günüdür. Topyekun bir savaş başlattılar. Bu savaş aynı zamanda sizleredir. Sizin varlığınıza, dininize, kimliğinize yönelik bir savaştır. Onun için bizler buraya sadece Mısırlı kardeşlerimiz için değil, kendi geleceğimiz için de toplandık. Şuan Sisi ne ise Suriye’de Baas rejimi aynı şeydir, Türkiye’de Ergenekon aynı şeydir” dedi.

’’İNSANLAR SENİ YIKMAYA GELİYOR’’
Ardından bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Halep’e atılan kurşun İstanbul’a, Ankara, Diyarbakır, Edirne’ye atılmıştır. Yanan can ise benim canımdır. Milyonlar olup yeryüzünde zulüm olan topraklara yürüyeceğiz. Her yeri de özgürleştireceğiz. Mısır’ın zalimlerine sesleniyorum; hepiniz tespit edildiniz. Müslümanlar geri adım atmayacak. Çocukları nasıl katlettiyseniz sizler de aynı ceza ile karşılaşacaksınız” dedi.
Sisi’nin Mısır’ı terk etmesini isteyen Yıldırım, “Benim Sisi’ye son bir mesajım var; sana zalim bile diyemiyorum, sana hayvan bile diyemiyorum. Yeryüzünde senin için hiçbir sıfat kalmamıştır. Aklın varken elbiselerini bile toplamadan Mısır’ı terk et. Yoksa bu güzel insanlar seni yıkmaya geliyor” diye konuştu.
(İHA)