BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,08
ALTIN 2.452,72
HABER /  EKONOMİ

Cizre'de bir ilk gerçekleşiyor

Terörle anılan Güneydoğu'nun kaderi değişiyor. Şırnak Cizre’de kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk fabrika temeli atılmaya başlandı.

Abone ol

Irak ve Suriye’ye yakınlığı ile dikkat çeken bölgede teşvik yasasıyla tarım ve sanayide sağlanan imkanlarla yeni fabrikalar açılması bekleniyor.

Cizre’de kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika temelleri atılmaya başlandı. Bin dönüm üzerinde kurulan sanayi bölgesinin 500 dönümünün fiziki altyapısı tamamlandıktan sonra iş adamlarının dikkatini çekti. Sanayi bölgesinde ilk fabrika temeli atıldı. Kaymakam Şenol Koca ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, Organize Sanayi Bölgesi’nde temeli atılan ilk fabrikayı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Fabrika temelini inceleme esnasında Cihan Haber Ajansı’na (CİHAN) açıklamalarda bulunan Kaymakam Şenol Koca, “Şu anda içinde bulunmuş olduğumuz alan 500 dönümlük Cizre Organize Sanayi Bölgesi'ne ait bir alandır. Burada 27 parsel var. Daha önce 27 parselin tamamı tahsisliymiş. Biz bununla alakalı niyeti ciddi olmayanları eledik. Şu anda 19 parsel tahsisli. 8 parselimiz de hak sahiplerini bekliyor. Müracaat etmek isteyenlere hemen 2-3 gün içerisinde projesini hazırlamak kaydıyla yer tahsisini yapıyoruz ve bugün itibariyle de inşallah ilk fabrikamızın temelini attık. Gördüğünüz gibi demirleri döşendi. Daha sonra betonu atılacak.” diye konuştu. 

JEOPOLİTİK OLARK ÖNEMLİ BİR NOKTADA

Hem Cizre’deki hem de bütün Türkiye’deki yatırımcılara seslenen Kaymakam Koca, müteşebbislerin teşvik yasasından faydalanmalarını istedi. Koca, "Cizre Organize Sanayi Bölgesi, içinde bulunduğu jeopolitik konum itibariyle de çok önemli bir noktadadır. 80 kilometre Irak’a, 80 kilometre de Suriye’ye uzaklığı var. Lojistik bakımdan çok büyük karlar getirecektir. Hammadde alanında da çok büyük karlar getirecektir. İnşallah burası hem tarımda hem de sanayide gelişecek bir organize sanayi bölgesi olacaktır.” diye ifade etti.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi ise şunları ifade etti: “Cizre Organize Sanayi Bölgesi’nde, 27 parseli daha önce tahsis etmiştik. Fakat sanayiciler çok ciddi olmadıkları için bazılarını eledik. Şu anda 9 parselimizin sahipleri ciddi bir şekilde el atacaklar. Gördüğünüz gibi birinci parselin temeli atıldı. Cizre Organize Sanayi Bölgesi çok cazip bir yerdedir. Irak’a 70-80 km, Şırnak Havaalanına 26 km, Suriye’ye çok yakın, Nusaybin Sınır Kapısı’na 80-90 km uzaklıktadır. Bir de teşvik yasasında da 6. Bölge olduğu için cazip bir yerdedir.”