BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.406,32
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de 1'i çocuk 3 sivil hayatını kaybetti

Cizre'de Garnizon Komutanlığı'na düzenlen saldırının ardından çıkan çatışmada biri 7 yaşında çocuk, 3 sivil hayatını kaybetti. Çatışmalarda 3'ü asker 7 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Garnizon Komutanlığı'na düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada biri 7 yaşında çocuk, 3 sivilin öldüğü, 3'ü asker 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Doğan Haber Ajansı'na (DHA) göre, çatışmalarda DEDAŞ çalışanı 28 yaşındaki Mesut Sanrı ve sağlık personeli Eyüp Ergin çatışma ortasında kalarak ağır yaralandı ve kaldırıldıkları Cizre Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

DHA'nın haberine göre 7 yaşındaki Baran Çağlı da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandı ve hastanede yaşamını yitirdi.

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı'na öğleden sonra roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Cizre'den bildiren gazeteci Mesud Güleç'in aktardığına göre çatışmalar akşam saatlerinde de devam etti.

Dicle Haber Ajansı ise, Nur Mahallesi'nde Hür Dava Partisi (Hüda Par) üyelerinin de ateş açtığını öne sürdü. Haberde, ateşe karşılık verilmesi üzerine Hüda Par üyesi Maruf Gözüngü'nün yaralandığı belirtildi.