BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cizre ve Silopi'deki öğretmenler yaşadıklarını anlattı

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde görev yapan öğretmenler yaşadıkları dehşeti anlattı

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), ‘hizmetiçi eğitim’ mesajıyla Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerini terk edip memleketlerine dönen öğretmenler yaşadıklarını Habertürk’e anlattı.

Habertürk gazetesinden Lütfi Erdoğan imzalı habere göre öğretmenlerin gözünden yaşananlar...

ÖĞRENCİLERİMİZ BİZE KALKAN OLUYORDU

Din Kültürü öğretmeni T.C.: “Bizim okulumuz çok kötü bir yerde, Nur Mahallesi’nin tam ortasındaydı ve her yerde hendekler vardı.  Hendeklerin içine beton dökülmüş ve borular döşenmişti. Hendeklerin içi bomba doluydu. Öğrencilerimizle her gün o hendeklerden zıplayarak okula gidiyorduk. Okul ve eve çocuklarla birlikte gidiyorduk. Öğrencilerimiz bize kalkan oluyordu.”

"GERİ GİDECEKSİNİZ" DEDİLER

Silopi’de görevli Türkçe öğretmeni A.T.: “Bavullarımızı toplayıp çıktık. Otogarda teröristler silahlarını bize doğrulttu ve ‘Geri gideceksiniz’ dediler. YDG-H üyeleri önümüze çıktı. ‘Eşim hamile’ dedim ve kurtuldum.”

DÖN DEDİKLERİNDE DÖNERİZ

Cizre’de görev yapan öğretmen P.S.: “Beraber çalıştığımız bazı öğretmenler de onlarla iletişimdeydi. Bu nedenle okulda rahat hareket edemiyorduk. ‘Dön’ dediklerinde döneriz. Askerler için nasıl kutsal bir görevse bizim için de böyle."

 

Cizre'de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek için PKK'lı teröristler, Nusaybin ve İdil caddelerinde durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapatması üzerine vatandaşlar, yaşlı ve çocukları ile eşyalarınını yanlarına alarak yaya olarak ilçeden ayrıldı.