BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

Cizre Sur Silopi ve İdil'de son durum Efkan Ala açıkladı

ŞIRNAK'ın Cizre, Silopi, İdil ve Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde gerçekleştirilen terör operasyonlarına ilişkin son bilgileri İçişleri Bakanı Efkan Ala verdi. Ala, Diyarbakır Sur'da sona gelinmek üzere olduğunu açıkladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP'nin kendisi hakkında verdiği gensöru önergesinin öngörüşmelerinde bir konuşma yaptı. (Önergenin gündeme alınması kabul edilmedi)

Efkan Ala, şu ana kadar 8 ilçede operasyonlar yaptıklarını ifade ederek, "Cizre, Silopi, Sur, Dargeçit, İdil, Varto ve Silvan... Barikat, çukur kaldırdığımız 2 bin 80, bomba düzeneği 2 bin 500, silah, patlayıcı, uzun namlulu silah, mühimmatlar... Liste böyle devam ediyor" dedi.

"BELEDİYELER ÇUKUR KAZIYOR, SİLAHLAR ÇIKIYOR"

Bakan Ala, sokağa çıkma yasağının 4 ilçede devam ettiğini; birinde kısmen gece; Sur, İdil ve Cizre'de ise gün boyu uygulandığını bildirdi.

Bölücü örgütün Kürt sorunu yok ama Kürtlerin PKK sorunu var. Bugün terör sorunu olmasaydı reformları konuşuyor olacaktık. Bu reformlardan da vatandaşlar yararlanacak

Bütün belediyelere para gönderdiklerini dile getiren Ala, "Belediyeler ne yapıyor? Çukur kazıyor, traktörün içinden silahlar çıkıyor. Biz bunun gereğini yapıyoruz. 20 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı, 60'a yakın orada belediye, il genel meclisi üyesi görevden uzaklaştırıldı. Ama mesele şu; sandıktan oy alanların milletin bu derdine çare üretme merci olması lazım. Vatandaş, problemi ağırlaştırılsın diye kimseye oy vermez, hizmet edilsin diye oy verir" sözlerini sarf etti.

Ala, kamu düzenini sağlayacaklarını, bu konuda kararlı olduklarını belirterek, "Sur'da da şu anda sona gelmek üzere" ifadesini kullandı.

"BELEDİYENİN ARAÇLARI ÇUKUR KAZMIŞ"

Efkan Ala, 2015 yılında ödenek olarak Denizli'ye 347 milyon TL, Erzurum'a 382 milyon TL, Diyarbakır'a 489 milyon TL, Eskişehir'e 329 milyon TL gönderildiğini anlatarak, "Bunlar objektif kriterlere göre gönderiliyor. Vatandaştan oy alan insanların vatandaşa hizmet yapması gerekirken, Sur'da bu barikatlar, çukurlar, bu kadar bomba düzeneği neden, neden Belediyenin araçları hizmet yapacağına çukur kazmış" diye konuştu.