BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.422,82
HABER /  GÜNCEL

Cizre son dakika! Şehir yine karıştı!

Cizre'de üç kişinin öldüğü olaylardan sonra kentte gerginlik sürerken Nur Mahallesi'nde eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Abone ol

Şırnak Cizre İlçesi’nde dün 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı olaylardan bugün de gerginlik devam ederken, esnaf işyerlerini açmadı. Nur Mahallesi'nde eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) ile Hüda-Par yanlıları arasında dün çıkan olaylarda, oğlu Hüda-Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile YDG-H’li gruptan 19 yaşındaki Yasin Özer ile Nur Mahallesi’ndeki evine gitmek isterken kurşunların hedefi olan 15 yaşındaki Barış Dalmış yaşamını yitirmişti. Cizre Devlet Hastanesi’nde ön otopsileri yapılan 3 kişinin cenazeleri, dün Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Fırın ve eczaneler dışında dünden beri esnafın kepenk açmadığı ilçede gergin bekleyiş sürerken, dün olayların meydana geldiği Nur Mahallesi’ne hakim tepelere zırhlı araçların konuşlandırıldı. İlçe merkezindeki stratejik noktalarda polis zırhlı araçlarla sık sık devriye görevi görüyor.

w.20141228171819.jpg

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Olayların meydana geldiği Nur Mahallesi'nde aralarında yüzleri maskeli kişilerin de bulunduğu bir grup, toplanarak eylem yapmak istedi. Dağılmaları yönünde ikaz eden polise, taşla saldıran gruba biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Müdahaleden sonra grup, ara sokaklara dağıldı.


      
Öte yandan, olaylarda yaşamını yitiren Yasin Özer ve Barış Dalmış'ın cenazeleri otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na, Abdullah Deniz'in cenazesi ise Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

27214068.jpg

CİZRE'DE GERİLİM SÜRÜYOR

YDG-H’DEN AÇIKLAMA: CİZRE’DE 20 EVLERİ VAR

Bu arada olaylarla ilgili olarak YDG-H imzasıyla yapılan bir açıklamada, “Hiç kimse Hizbul-kontra ve Hüda-Par olarak yansıtmaya kalkmasın. Zaten bu çete gruplarının Cizre’de 20 evleri var. Bunların halka saldırı girişimi yapacak güçleri ve cesaretleri de yok. Bu isim öncülüğü ile geliştirilmek istenen devlet katliamıdır. Bütün Cizre halkı son bir haftadır kaymakam tarafından tehdit edilmekte idi. Halkın kendi öz gücü ile savunduğu mahallere ne pahasına olursa olsun gireceğini belirtiyordu hata hava destekli operasyon tehditlerinde bulunuyordu. Bunun kirli maskesi Hüda-Par olabilir fakat, asıl saldırı devletin kirli bir planıdır” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, “değil geri adım atma direnişi geliştirip tüm Kürdistan'a yayma sözü veriyoruz” da denildi.