BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  GÜNCEL

Dün biz çözüm süreci derken Cizre'de...

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatay'da halka seslendi. Davutoğlu'nun gündeminde Cizre'de yaşanan olaylar vardı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatay'da konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde Cizre'de yaşanan talihsşz olaylar ve çözüm süreci vardı. Davutoğlu yaşananlar ile ilgil olarak, 'Dün yine biz Çözüm Süreci derken, Cizre'de birileri provokasyonlara kalkıştı. Buradan, bir kez daha, Hatay Kongremizden barış kardeşlik diyarı Hatay'dan bütün ülkemize sesleniyorum; bu ülkede kim böyle provokatif eylemlerle kardeşliğimizi dumura uğratmaya kalkarsa onun karşısında Amanoslar gibi dimdik duracağız.' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...

Siz yanımızda oldukça biz hep ileriye bakacağız. Hatay bizim siyasetimizin omurga şehirlerinden biridir. Bütün farklılıklara tam bir kardeşlik bilinci ile yaklaştık ve bu yaklaşımla devam edeceğiz. Bu topraklar Hatay'da olduğu gibi on farklı medeniyete beşiklik etmiş bu topraklardaki birliği daima koruyacağız. Hatay'da bütün farklı kimlikler birlik içinde yaşıyor.

AYRIMCILIK YAPILMASINA İZİN VERMEYİZ

Bu topraklarda ortak tarihi paylaşan tarihdaşlar ve bu topraklarda eşit vatandaşlık hukukuna sahip vatandaşlar olarak, 77 milyonun hiçbir ferdi arasında ayrım yapılmasına, ayrımcılık yapılmasına izin vermeyiz. Herkes bu toprakların kadim kültürünün bir parçası olarak ve herkes Türkiye Cumhuriyeti devletinin eşit vatandaşları olarak evrensel insan haklarından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliğinden gelen o onurlu hakların hepsinde aynı şekilde istifade eder.

DÜN BİZ ÇÖZÜM SÜRECİ DERKEN...

Dün yine biz Çözüm Süreci derken, Cizre'de birileri provokasyonlara kalkıştı. Buradan, bir kez daha, Hatay Kongremizden barış kardeşlik diyarı Hatay'dan bütün ülkemize sesleniyorum; bu ülkede kim böyle provokatif eylemlerle kardeşliğimizi dumura uğratmaya kalkarsa onun karşısında Amanoslar gibi dimdik duracağız."