BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,20
ALTIN 2.451,19
HABER /  GÜNCEL

Cinsel organında uyuşturucu

İtalya’ya eroin götürmek istediği iddiasıyla yargılanan Bulgaristan uyruklu Dimitrina Mariova Petkova Mihalyova, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol İtalya’ya eroin götürmek istediği iddiasıyla yargılanan Bulgaristan uyruklu Dimitrina Mariova Petkova Mihalyova, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu yargılanan Mihalyova ve avukatı hazır bulundu.

Mihalyova ifadesinde, ofis idarecisi olarak çalışırken hastalandığı için işini kaybettiğini belirterek, bu sırada komşusu olan "Krasimer" adlı kişinin, kendisine İtalya’da ayda 1500 avro karşılığında bakıcılık yapma teklifinde bulunduğunu söyledi.

Teklifi kabul ettiğini anlatan Mihalyova, ardından, olay tarihinde, havaların sisli olması yüzünden uçakların kalkmasında sorun yaşandığı için komşusu Krasimer ile Sofya yerine İstanbul’dan Roma’ya gitmek için otobüs ile bu kente geldiklerini ifade etti.

İstanbul’da bir arkadaşının yanında kaldıklarını belirten Mihalyova, şunları anlattı:

"İstanbul’da bizi karşılayan "Mike" adlı kişi daha sonra bana ’İtalya’ya tozu götüreceksin’ diyerek bazı kapsüller verdi. Kabul etmeyince başıma silah doğrultarak ’kapsülleri yutmazsan buradan sağ çıkamazsın’ diyerek tehdit etti. Sürekli kusmama rağmen kapsülleri yutturmaktan vazgeçmediler. 16 tane kapsül yuttum. Krasimer, kaçmayı düşünmememi, aileme zarar vereceklerini söyledi."

Mike’nin tehditleri ve öldürülme korkusu yaşadığı için cinsel organının da içinde uyuşturucu olan kapsüller yerleştirdiğini ifade eden sanık Mihalyova, İtalya’ya gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı’nda rahatsızlanınca, yanına gelen kişilere midesinde ve cinsel organında kapsüller olduğunu söylediğini kaydetti.

Mihalyova, tuvalete gidip bazı kapsülleri çıkarmasının ardından hastaneye götürüldüğünü, yuttuğu 2 kapsülü de cezaevinde çıkardığını bildirdi.

Dimitrina Mariova Petkova Mihalyova, "Başıma gelen olaydan dolayı çok pişmanın. Başka çarem yoktu. Beni ve ailemi tehdit ediyorlardı. Kapsüllerin çoğunu çıkarıp polise kendim teslim ettim. Çünkü ağrılara uçakta dayanamayacaktım. Yüce mahkemenin affına sığınıyorum" dedi. Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Mihalyova’ya "eroin ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis ve 740 YTL adli para cezası verdi. Atatürk Havalimanı’nda yakalanan Mihalyova’nın cinsel organında, paketler halinde 526 gram gelen eroin ele geçirilmişti.