BIST 10.471
DOLAR 32,74
EURO 35,07
ALTIN 2.441,09
HABER /  GÜNCEL

Sanal dolandırıcılar yakalandı

İnternet üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiasına ilişkin düzenlenen operasyonda gözaltına alınan yaklaşık 30 kişinin sorgusu sürüyor.

Abone ol İnternet üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiasına ilişkin düzenlenen operasyonda gözaltına alınan yaklaşık 30 kişinin sorgusu sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen bir soruşturma kapsamında, kapalı zarf ihale sistemiyle, üyelerine otomobil ve teknolojik ürünler dahil birçok farklı kategoride ürün satışı yapan bir internet sitesi üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiasına ilişkin operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, aralarında söz konusu ihalelere girdikleri belirtilen bazı şüphelilerin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi, İstanbul ve Ankara'da gözaltına alındı.

Şubeye getirilen bu kişilerin sorgu ve işlemlerinin sürdüğü ve olayla ilgili gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

Polis, soruşturma çerçevesinde bazı elektronik eşyaya da el koyarak incelemek üzere emniyete getirdi.

İnternet sitesinin sahibi olan şirketin bir avukatı, geçen Mart ayında, sitenin sistemine dışarıdan bazı kişilerce örgütlü şekilde müdahalede bulunularak ihalelere fesat karıştırıldığının kendilerince tespit edilmesi üzerine, İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.

Avukat, bu kapsamda özellikle ikinci el telefon satan bazı kişilerin, çok sayıda kredi kartı kullanarak ihalelere girdiğinin anlaşılması nedeniyle, yaklaşık 200 kişinin üyeliklerinin de dondurulduğunu anlattı.

Bu arada, ürün satışı yapan internet sitesinde de ''teknik çalışmalardan dolayı sitenin bir süre hizmet veremeyeceği, mevcut ihalelerin iptal edildiği, teklif kayıt bedellerinin de üyelerin hesaplarına geri yüklendiği'' şeklinde duyuru yapıldı.