BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.296,55
HABER /  SAĞLIK

Cinsel ilişki öncesi ve sonrası bunlara dikkat!

Cinsel ilişkide hijyen kurallarını biliyor musunuz? elmaelma.com'un cinsel ilişki için gerekli hijyen kurallarıyla ilgili haberini okuyup hem ilişki öncesi hem de ilişki sonrası yapmanız gerekenleri öğrenebilirsinzi.

Abone ol

Cinsel ilişkide hijyen kuralları neler? elmaelma.com'un haberine göre, cinsellik insana zevk verir fakat bunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken bazı kuralları da var. Bu kurallara uyum sağlamazsanız cinsel sağlığınız tehlikeye girebilir, genital bölgeniz enfeksiyon kapabilir, ya da daha ciddi hastalıklar kapmanıza neden olabilir. Bu yüzden cinsel sağlıkta dikkat edidlmesi gereken bazı hijyen kuralları vardır. İşte cinsel sağlığı korumak için gerekli olan 5 hijyen kuralı! 

CİNSEL BÖLGENİZİ İLİŞKİ SONRASI TEMİZLEYİN! 

İlişki sırasında erkek mutlaka prezervatif kullanmalıdır. Bu bazı hastalıkların bulaşmasını engelleyecektir. İlişkiden hemen sonra cinsel bölgenizi mutlaka güzelce temizleyin. Bu durum cinsel sağlık açısından ciddi önem taşıyor. Kayganlaştırıcı spreyler ve kremler gibi kimyasal ürünlerin kullanılması da vajinanızın zarar görmesini sağlayacaktır. Bu tarz kimyasallardan uzak durmanız sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Zevk amaçlı cinsel bölgenize herhangi bir nesne ile temas etmeyin. 

 GENİTAL BÖLGENİZİ TEMİZ TUTUN 

Vajina kendini koruyabilen ve temizleyebilen bir organdır. Bunun için ayrıca hijyenik bakım ürünleri kullanmanıza gerek yoktur. Bu tarz ürünler vajinayı korumadığı gibi, vajinanın kendi yapısını da bozabilmektedir. Bunun sonucunda da vajinada bakteri ürer. Bu durumda hastalık oluşmasını tetikler. Cinsel birliktelikten sonra ılık bir duş alın. Tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra yıkayıp, kurulamanız cinsel sağlığınızı korumanız açısından yeterli olacaktır. 

DÜZENLİ BESLENİN 

Beslenme hayatımızın her alanında büyük bir önem taşıyor. Cinsel sağlığımız içinde önemli olan beslenme vajinanızın kendi kendini koruma ve temizleme mekanizmasını etkin kılacağından dolayı sağlıklı beslenmelisiniz. Örneğin; ananas, zencefil, yeşil sebzeler ve kiraz, çilek gibi meyveler vajinanızın korunmasında etkili olan yiyeceklerdir.

İÇ ÇAMAŞIRINI DOĞRU SEÇİN!

İç çamaşırı seçimi cinsel sağlık konusunda oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta, iç çamaşırı seçerken vajinanın hava almasını sağlayan çamaşırşarın seçilmesi konusudur. Aynı zamanda seçtiğiniz iç çamaşırının pamuklu olması da önem taşımaktadır. Günlük ped kullanıyorsanız kaliteli ve vajinayı tahriş etmeyen ürünleri kullanmalısınız.

EL HİJYENİNE ÖNEM VERİN! 

Cinsel organınıza temas etmeden önce el hijyenini sağlamak gerekir. Aksi taktirde cinsel organınız enfeksiyon kapabilir. Bu bakımdan el hijyeni cinsel sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Kaynak: elmaelma.com