BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Çinli genç bıçakla katliam yaptı

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde kız arkadaşıyla kavga eden 17 yaşındaki bir kişinin bıçakla sekiz kişiyi öldürdüğü, beş kişiyi de yaraladığı bildirildi.

Abone ol

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde 17 yaşındaki bir kişinin bıçakla sekiz kişiyi öldürdüğü, beş kişiyi de yaraladığı bildirildi.

Resmi haber ajansı Şinhua, olayın Yongling kasabasında Çarşamba günü meydana geldiğini, Li adlı saldırganın yakalandığını duyurdu .

Legal Daily adlı gazeteye göre de saldırgan, tartıştığı kız arkadaşının evine giderek yakınlarını bıçakladı. Evde iki kişiyi öldüren Li dışarıda da kalabalığa saldırdı.

Burada da altı kişinin hayatını kaybettiği ve beş kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Çin medyasında olayla ilgili olarak başka ayrıntı verilmedi. Çinli yetkililer de henüz açıklama yapmadı.

AFP ajansı, Çin'de suç olaylarının son yıllarda artış gösterdiğine, ekonomik düzelmeyle birlikte yoksullarla zenginler arasındaki uçurumun derinleştiğine dikkat çekiyor.

Ajansa göre bazı uzmanlar, Çin'in son 30 yılda sadece ekonomik büyümeye odaklandığını ancak hızlı sosyal değişimin getirdiği sorunların ihmal edildiğini söylüyor.

Araştırmalar, Çin'de ruh sağlığı bozulanların sayısının hızla arttığına işaret ediyor. Bu durum, hayatın hızlanmasıyla birlikte stresin artması ve sosyal güvence sisteminin zayıflamasıyla ilişkilendiriliyor.

Bununla birlikte uzmanlar, Çin'deki cinayet oranının Batı ülkelerindekine kıyasla çok daha az olduğunu vurguluyor. Çin'de cinayet idamla cezalandırılıyor.