BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Cindoruk'a hiç yakıştıramadı

Hüsamettin Cindoruk'un "Başbakanı seven bir tek şarkıcı Kibariye kaldı" sözüne AK Partili kadın milletvekili tepki gösterdi

Abone ol

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un "Başbakanı seven bir tek şarkıcı Kibariye kaldı" sözüne tepki gösterdi.

Gürkan, "Cindoruk'un bu sözünü, siyasette tecrübe sahibi bir lidere yakıştıramadım." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın dünyada taktir topladığını anlatan Gürkan, şunları kaydetti: "DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un partisinin Adana'daki toplantısında Başbakanımızı kastederek "Başbakanı seven bir tek şarkıcı Kibariye kaldı' dediği medyada yer almıştır. Başbakanımız Türkiye'de ve dünyada toplumun her kesiminden sevilen, takdir edilen sevgiye, barışa, insanlığa önemle beğeniyle takip edilen ödüllendirilen örnek bir liderdir. Kibariye Türkiye'de bir çok kişi tarafından sevilen, beğenilen,başarılı bir sanatçıdır. Başbakanımızın dünyadaki bu başarısının takdir edilmesi gerekir.Türkiye de uzun dönem siyaset yapmış Demeokrat Parti Başkanı Cindoruk tarafından 'Başbakanı seven bir şarkıcı Kibariye kaldı' şeklinde basında yer alan beyanını kendisine yakıştıramadım."

Milletvekili Gürkan, MKYK Üyesi ve Başbakan Başdanışmanı Ömer Çelik'in, partinin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Çelik'i yeni görevinde başarı dileyen Gürkan, bu değişimi sevinçle karşıladıklarını sözlerine ekledi.