BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,18
ALTIN 2.475,64
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Muhsin Yazıcıoğlu adına beste

İzmirli sanatçılar, geçen yıl helikopter kazasında vefat eden Büyük Birlik Partisi Lideri Muhsin Yazıcıoğlu adına beste yaptı.

Abone ol

Dokuz Eylül Üniversitesi Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümü mezunu Gönül Hurmalı'nın eserini, Türk Halk Müziği sanatçısı Latif Öz seslendirdi. Yazıcıoğlu'nun Sivas'tan hemşehrisi olan Hurmalı'nın, "Yiğit kar altında yatar / Yüreklere bir kor düşer / Sevdiceğim nere gider oy" dizeleri, duyanları hüzünlendiriyor. Hurmalı ve Öz, Yazıcıoğlu'nun birinci ölüm yıldönümünde besteyi internette yayınladı.

Geçen yıl haberleri seyretmek üzere televizyonu açtığında, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası geçirdiğini öğrenince bu dizeleri söylemeye başladığını anlatan Gönül Hurmalı, "İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş'in yürek burkan sesini duyunca çok etkilendim. Aynı gün, ilk birkaç saat içinde o parçayı tekrarlamaya başladım. Sonra MP3 çalara kaydettim." dedi.

Hurmalı, söz ve müziği kendisine ait olan eseri, kendisini kırmayarak Latif Öz'ün seslendirdiğini ifade etti.

İlk defa arkasından gözyaşı döktüğü merhum siyasetçinin Muhsin Yazıcıoğlu olduğunu vurgulayan Öz ise millete mal olmuş bu kişinin ardından bir eser yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Gönül bağıyla bağlı insanların birbirinin ardından ağıtlar yaktığını kaydeden Öz, "Birisine aşırı sevgili insanlar, birbirinin ardından ağıt yakar, şarkı söyler. Yazıcıoğlu gibi millete mal olmuş birinin ardından eser yapılması da çok önemli. Çanakkale'deki 253 bin şehidimiz için aynı hassasiyeti gösteremedik. Çanakkale için sadece tek bir türkü yapmışız fakat 253 bin tane yapsak azdır." şeklinde konuştu.

KUTU

Yiğit kar altında yatar

Yüreklere bir kor düşer

Sevdiceğim nere gider oy

Ölüme itirazım yok

Ayrılık ateşten bir ok

Ne çok sevenin var

Ne çok oy

Dilerim Allah'tan

Bütün hayallerin gerçek olsun

Çeşmeler başında

Resulullah sana yoldaş olsun

Güle güle, güle güle

Güle güle, güzel insan