BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk kaybederse partisi hazır

Demokrat Parti'de yarışı kim göğüsleyecek? Partiyi çok yakından tanıyan Özışık adayları değerlendirdi.

Abone ol

Cindoruk'un bir proje yürüttüğünü bu nedenle yarışı kaybetmesi halinde yeni adresinin Doğru Partisi olacağı iddia ediliyor.

Bu görüşleri dile getiren de gazeteci Hadi Özışık.  Kongreyi takip eden gazeteci Hadi Özışık, başkanlık yarışının nabzını tutuyor. Özışık'a göre az da olsa Soylu yarışta bir adım önde..

DP 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Süleyman Soylu, Hüsamettin Cindoruk, Mehmet Ali Bayar ve Ramazan Yazgan genel başkan olabilmek için kıyasıya bir yarış içinde.

Başkanlık yarışını adım adım takip eden Özışık, Habertürk televizyonuna adayların şansını değerlendirdi:

"Süleyman Soylu kararsızlığı gidermiş oldu. Aslında Cindoruk başta olmak üzere isim vermedi, Demirel de dahil partili büyüklere sitem etti ama eleştirmedi. Dolayısıyla delege bu mesajı aldı Soylu'dan..

CİNDORUK'UN ADAYLIĞI BİR PROJE

Ben hep başından beri söylüyorum. Cindoruk'un adaylığı bir proje. Burada olmazsa Doğru Yol Partisi'nde olacaktır, o da olmazsa başka bir çatı altında olacaktır.

Dolayısıyla delegenin de bunu bilmesi ve bir umut içinde işte hatta medyayı Demokrat Parti'nin kutuplaştırması bile başlı başına bir olay.

Cindoruk konuşuyor ama yeni bir şey yok. Delegeyi memnun edecek bir şey söylemedi. Bayar etkiliydi ama çok geç kaldı. Geç kalmamış olsaydı ciddi bir oy alırdı. Etkiliydi ama zamanlaması çok kötüydü. Eğer zamanında adaylığını koysaydı Soylu çıkmayacaktı.

Sayın Cindoruk hükümeti eleştiriyor. İmam Hatipler'in kapatılması ile ilgili bir şeyler söylerken, burada delgeler arasında dolaşırken onlar da diyorlar ki "28 Şubat'ta kapanmasına siz neden oldunuz"

"Salonun havası ve sonuçları etki edecek nedir?" dersek bana göre şu an ortada. Aslında taraftarlar alkışlıyor. Delege pür dikkat dinliyor ama delege Cindoruk'tan memmun kalırsa oyunu ona verir. Ama Demokrat Parti'de bir vefa vardır. Çiller'in telgrafında gördük. Salon ayağa kalktı ve alkışladı.

KAYBEDEN KILPAYI KAYBEDECEK

Soylu ve Cindoruk arasında yarış bana göre ortada gözüküyor. Kaybederse kılpayı kaybedecek. Ama şu anda yaptığı ateşli konuşmayla Soylu biraz daha önde gözüküyor.

DEMİREL VE JÜBİLESİNİ YAPAN YILDIZLAR TOPLULUĞU

Demirel desteklemesi iyi hoş ta şimdiye kadar neredeydi? Jübilesini yapmış olan eski yıldızlar topluluğu burada ama şimdye kadar neredeydi?.

Cindoruk "lider olduktan sonra gençlere devredeceğim" diyor. İşte Mehmet Ali Bayar. O çıktıktan sonra Cindoruk'un bana göre çekilmesi gerekiyordu.

Bu bir proje. Projenin yürümesi için Cindoruk'un adaylığının sürmesi gerekiyor. Olmazsa Doğru Yol Partisi onu bekliyor.