BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  POLİTİKA

Bakanı 150 kişi karşıladı

Herkes sıraya girdi telaş ve koşturmaca üst düzeyde. Kocaeli'ne gelen bakan için tüm yetkililer selam durdu.

Abone ol

Hükümette yapılan son değişiklikle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na getirilen Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, bu göreve atandıktan sonra ilk kez geldiği Kocaeli’de, Valilik önünde sıraya giren yaklaşık 150 kişilik kent protokolü tarafından karşılandı.

Polis mangasının da selamladığı Bakan Ergün, daha sonra yaptığı açıklamada, bu tür karşılamalara karşı olduğunu belirterek, “Sayın Valimiz bir bakan olarak ilk kez gelmem nedeniyle bunu uygun gördüğünü ifade etti’ dedi.

BAKAN ERGÜN, ‘İNŞALLAH BU ADET DEĞİŞİR’

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer’in çok kıymetli bir çini vazo da hediye ettiği Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün karşılama törenine değindi. Ergün, “Bana sorarsanız bugünkü gibi karşılama törenlerinin olması bana doğru gelen bir şey değil. Bütün kamu görevlileri bir bakan geldiğinde valilik önünde sıraya geçmiş olması, polis mangasının törenle selamlaması bence çok uygun bir görüntü değil” diyerek, şöyle devam etti:

“Ama bu yerleşik bir durum. Sayın valimiz bir bakanın ilk defa gelmesi nedeniyle uygun olacağını ifade ettiler. Bir dahaki gelişlerde asla böyle birşey olmayacak. Ben her gittiğim yerde valilerle konuşuyorum. Böyle karşılamanın uygun düşmeyeceğini söylüyorum. Vali ve bir kaç arkadaşın karşılaması uygun. Türkiye’nin imajına da çok katkı sağlar. Bizim imajımızın törensellikten çıkması lazım. Türkiye gelişmesi hızlı bir ülke. İnşallah bu adetler de hızlı bir şekilde değişir.”