BIST 10.166
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.389,86
HABER /  GÜNCEL

Cinayette esrarengiz tanık

Dink cinayetinde ikinci bir kişi daha mı vardı? Bir tanığın bu yönde iddiaları var. Ama Emniyet onu aramamış.

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesiyle ilgili soruşturma sürerken, olayın olduğu günden bu yana cevapları verilmeyen sorular kafaları karıştırıyor. Olaydan iki saat sonra canlı yayına katılan bir tanık katili beresine kadar tarif ederken çok önemli bir bilgi verdi: "İkinci bir kişi vardı." İlginç olan cinayetin tanığı gazeteciyi şimdiye kadar Emniyet'ten kimsenin aramamış olması.

Saat 14.57'ydi

Gazeteci T.E.Y. cinayetin işlendiği 19 Ocak Cuma günü Osmanbey'e doğru yürürken silah sesiyle irkildiğini anlattı: "Sol tarafıma döndüm. Katille yüz yüze geldim. Adam yürürken gülmeye başladı. Bana gülmüyordu. İkinci adama 'bak yaptım' der gibi 'bir iddiayı kazanmış' gibi gülüyordu. İkinci adam tombul yanaklı, esmer, daha iri yarı, sert ifadeli biriydi. Ateş eden birkaç adım bu adama doğru yürüdü. İkinci kişi köşede, caddeye yakın bir yerde bekliyordu.

Silahı yoktu. Katil ona yaklaşınca hiçbir şey konuşmadan sokağa doğru 4-5 adım attılar, sonradan da birlikte koşmaya başladılar. Beyaz bereli olan daha hızlı koşuyordu, öndeydi. Onları gören bir kadın çığlık attı, onlar koşmaya başlayınca birkaç adım peşlerinden koştu. Diğer herkes şoktaydı. Cadde çok boştu. Sadece üç kişi gördük. Bir kadın daha vardı, yaşananları gören. Kadının çığlıklarını duyunca polis arabası, boş caddede geri geri geldi. Cep telefonumun saati 14.57'yi gösteriyordu."

Tanık, tüm bu ayrıntıları cinayetten iki saat sonra özel bir televizyon kanalında da anlattı. Hatta herkes 'beyaz şapkalı' birinden bahsederken o 'kısa beyaz bere' dedi. Ancak buna karşın Emniyet tanıkla iletişime geçmedi ve ifadesini almadı. Tanık, "Bu denildiği gibi bir örgüt işiyse ve beni ortadan kaldırırlarsa.. Bunu mu bekliyor polis" diyor.

Samast'ın koşarak gelişini ve sokağı dönmesine tanık olan ismini açıklamak istemeyen bir esnafsa "Bizim dükkânımız katilin saptığı köşede. Arkasında kimse olmadığına eminim. Tabii bir önceki sokaktan sapan biri olduysa bilemem" diye konuşuyor. Ogün Samast'ın saptığı Süleyman Nazif Sokak'tan önce tek sokak var: Matbaacı Osmanbey Sokak.

Bir kadın da görmüştü

Tiyatrocu Orhan Alkaya da olaydan sonra çevredeki esnaftan olayı gören bir kadın olduğunu öğrendiğini ve savcılıktan bir ekibin kadının ifadesini aldığını aktardı: "Ben de yanındaydım. Katil kadını eliyle ittikten sonra önündeki Dink'i vurmuş. Kadın bunu 'Beni itti. Önümdeki beyin ensesine... tak tak tak' diye anlattı. Bir kişinin beyaz bereli genci kovaladığını anlattı. Sonradan bu kişinin sivil polis olabileceği söylendi. Ya bu kişi sivil polisti ya da olayda ikinci biri vardı.

(Radikal)