BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Cinayetlerin baş şüphelisi ifade vermedi

Tekirdağ’da kaybolduktan 6 yıl sonra kemikleri bulunan Meral Yapıcı (19) ve Nefise Kıran (15) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 5 kişi, 4 ...

Abone ol

Tekirdağ’da kaybolduktan 6 yıl sonra kemikleri bulunan Meral Yapıcı (19) ve Nefise Kıran (15) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 5 kişi, 4 günlük gözaltının ardından adliyeye sevk edildi. Meral Yapıcı’nın amcaoğlu baş şüpheli G.Y., polisin tüm çabalarına rağmen ifade vermedi.
Tekirdağ’da kaybolduktan 6 yıl sonra bir deniz kenarındaki bağevinin yanındaki iskelede kemikleri bulunan Meral Yapıcı (19) ve Nefise Kıran (15) cinayetiyle ilgili Tekirdağ polisi Meral Yapıcı’nın amcaoğlu G.Y., Nefise’nin sevgilisi olduğu iddia edilen Talip E. (38), Meral’in sevgilisi olduğu iddia edilen bilgisayarcı Uğur O., genç kızların arkadaşı olan Serkan A. (38) ve Bahar Ç. (26) gözaltına alındı. 4 gün gözaltında kalan 5 zanlının ifadeleri tamamladı.
Telefon sinyallerine göre kızların öldüğü saatte aynı bölgeden telefon sinyali alınan ve 2 kızı bağevine götüren baş şüpheli G.Y., polisin tüm ısrarına rağmen konuşmamayı tercih etti. Şahıs, polisin kızları niçin bağevine götürdüğü soruna “Ben kimseyi bağevine götürmedim. Meral benim yeğenim. Ben kimseyi öldürmedim. Bu olayla ilgili alakam yok” dedi.
Talip E. ve Uğur O. da kızların ölümüyle ilgilerinin bulunmadığını söyledi.

AYNI EKİP 2 SIR CİNAYETİ ÇÖZDÜ
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, 2 sır cinayetin dosyasını 2009’da açtı. Tekirdağ-İstanbul-Kocaeli üçgeninde 5 yıl önce sevgilisi Kemal K. tarafından öldürülen Dilek Avcı cinayetini çözen ekip, Kemal K.’nin toplanan delillerin üzerine suçu itiraf etmesinin ardından, bu kez kayıp kızlar dosyasını tozlu raflardan indirdi.

BİN KİŞİYLE MÜLAKAT YAPILDI
4 yılda kızları tanıyan yaklaşık bin kişi ile görüşen ekip, baz istasyonu sinyallerinin gelmesinin ardından bağevinin çevresinde yoğunlaştı. Polis ekipleri baş şüpheli G.Y. ve 4 kişiyi gözaltına aldı. G.Y.’nin 6 ay önce cinayetle ilgili ifadesinin alındığı ve ifadenin ardından bağevinde intihara kalkıştığı ortaya çıktı.

CİNAYETİ ÇÖZEN EKİBE "BABAMI DA BULUN" TELEFONU
Öte yandan, 4 yıllık cinayeti çözen ekibe Zonguldak’tan ilginç bir telefon geldi. Babasının 20 yıl önce sır bir şekilde kaybolduğunu söyleyen bir bayan, cinayeti çözen ekipten babasını bulmasını istedi. Telefonda konuşan polis memuru kadına, “Türk polisi her zaman mağdurun ve mazlumun yanındadır. Oradaki arkadaşlarımız babanızı bulacaktır” dedi.
Öte yandan 5 zanlı, ifadelerinin tamamlanmasının ardından Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edildi. Baş şüpheli G.Y., gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Zanlıların ardından adliyeye çuval içerisinde kızlara ait olduğu düşünülen mayoların bulunduğu delil torbası getirildi. 5 zanlı adliyede soruşturmayı yürüten savcı Sefa Ertunç’a ifade veriyor.
Ölen kızların yakınlarının ise adliye önüne gelmediği görüldü.
(İHA)