BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  DÜNYA

Sorunumuz türbanla

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, “Herkes tarafından bilinir, bizim başörtüsü sorunumuz hiç olmadı. Bizim...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, “Herkes tarafından bilinir, bizim başörtüsü sorunumuz hiç olmadı. Bizim türbanla sorunumuz oldu" dedi.
Birgül Ayman Güler, CHP Menemen Kadın Kolları tarafından düzenlenen Birlik ve Dayanışma Yemeği’nde gündeme dair yaptığı konuşmada, türbanın devlet dairelerine girmesinin laik devlet ilkesine aykırı olduğunu iddia etti. Başörtülü vekillerin Meclis Genel Kuruluna girmesini değerlendiren Güler, “O tarihi gün Türkiye’yi karanlığa boğan AKP için ak günlerden, Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti için ise ne yazık ki en kara günlerden biri oldu. Herkes tarafından bilinir, bizim başörtüsü sorunumuz hiç olmadı. Bizim türbanla sorunumuz oldu. Hepimiz başörtüsünü takan annelerin, ninelerin çocuklarıyız. İçimizden, arkadaşlarımızdan o geleneğe uyup başörtüsü kullananlar her zaman olmuştur” diye konuştu.
Kamudaki başörtüsü özgürlüğünü de eleştiren Güler, “Türbanın devlet dairelerine girmesi, sınıflara, okullara öğretmen diye gelenlerin başında girmesi, devletin dinin emirlerine göre düzenlenmeye başladığı anlamına gelir. O devlete laik devlet denmez, din devleti denir” diye konuştu.
(İHA)