BIST 10.275
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.458,49
HABER /  MAGAZİN

Ajda Pekkan artık şövalye oldu

Sanatçı Ajda Pekkan’a Fransa tarafından "Sanat ve Edebiyat Şövalyesi" nişanı verildi.

Abone ol

Müziğe ve sanata katkısından dolayı Ajda Pekkan'a verilen şövalyelik nişanı için düzenlenen törene, AB Bakanı Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Zeynel Abidin Erdem, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Pekkan'a şövalyelik nişanını Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili takdim etti. Büyükelçi Bili törende yaptığı konuşmada, sanatın ve edebiyatın yükselişine katkıda bulunanlar için Fransa Devleti tarafından “Chevalier De L’Ordre Des Arts Et Des Letters" şövalyelik nişanı verildiğini söyledi.

Fransa’nın özellikle bayan olan Kültür Bakanı tarafından verilen nişana layık görüldüğü için minnettar olduğunu belirten Ajda Pekkan da "Benim için bu kadar önemli bir gecede benimle beraber olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum, ailemsiniz. Beni yalnız bırakmadınız. Bu gece beni şövalye yaptınız. Bu mutluluk kalbimin derinliklerinde hep yaşayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Pekkan, Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili ile fotoğraf çektirdi. Tören sonrası davetlilere kokteyl verildi.