BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Genelkurmay'a istifa cevabı!

CHP Cezaevi İzleme ve İnceleme Komisyonu Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in istifa açıklamasına basın açıklamasıyla cevap verdi

Abone ol

CHP milletvekilleri Nurettin Demir, Veli Ağbaba ve Özgür Özel'in Genelkurmay Başkanı Özel'in istifa sözlerine yönelik basın açıklaması şöyle:

Genelkurmay Başkanı Sayın Necdet Özel son günlerde kendisine yöneltilen istifa sorularına ilişkin olarak gazetecilere yaptığı bir açıklamada, “Bazı marjinal grupların istifa çağrılarına bakmam. ‘Ahmet, Mehmet istedi’ diye istifa etmem.” ifadelerini kullanmış ve Genelkurmay Başkanı’nın işte bu açıklaması ile son haftalarda yaşanan diyalogta çok önemli gördüğümüz bir noktaya gelinmiştir.

Bu açıklamaların üzerine görüştüğümüz çok sayıda Balyoz hükümlüsü ve onların aileleri bizlere şu sözleri söylediler ve sordular:

‘Sayın Necdet Özel’in ‘beni istifaya davet edenler marjinal gruplardır’ açıklamasını şaşkınlıkla okuduk. Kendisini istifaya davet eden iki grup vardı. Birisi bizlerdik, diğerleri ise CHP Cezaevleri Komisyonu üyeleri olarak sizlerdiniz. Bu durumda Sayın Necdet Özel ‘marjinal’ diyerek kimleri kastediyor? CHP ana muhalefet partisi olduğuna göre ve ona marjinal diyemeyeceğine göre o zaman bu sözleri bizler için, yani silah arkadaşları için mi kullanmıştır?’

MARJİNAL GRUP BİZ MİYİZ?

Şimdi Sayın Necdet Özel’e bir kez daha soruyoruz;

Geçtiğimiz hafta Sayın Genelkurmay Başkanı’na CHP Cezaevi Komisyonu olarak yazdığımız açık mektup ile kendisinin gözünde marjinal olan biz miyiz?

Yoksa, 2011 yılındaki sözlerini hatırlatarak Genelkurmay Başkanını istifaya davet eden, kendisinin de zaman zaman onlar için timsah gözyaşları döktüğü silah arkadaşları mıdır marjinal olan?

MARJİNALLİK TANIMINI BAŞBAKANDAN MI ÖĞRENDİ? 

Genelkurmay Başkanının gözünde marjinallik milletin oyları ile seçilmiş milletvekilleri ya da kendi silah arkadaşları ise eğer geçen sefer istifa etmeyi düşünüyor musunuz diye sorduğumuz sorumuza bir ekleme daha yapıyor ve kendisine “marjinallik” tanımını Başbakandan mı öğrendiğini de sormak istiyoruz.

Çünkü, rol model aldığı ve satır aralarında da kendisine hayranlık duyduğu anlaşılan Başbakan’ın her sıkıştığında karşısındakine ‘marjinal’ diyerek işin içinden sıyrılmasını Sayın Necdet Özel oldukça iyi uyarlamış.

İSTİFA EDERSE BAŞBAKANA DANIŞMAN OLUR 

Bizler kendisine bir önceki açıklamamızda istifa etmeyi düşünüyor musunuz diye sorarken, Balyoz Davası hükümlülerinin işsiz kalmaları gibi Genelkurmay Başkanının da işsiz kalacağınızdan dolayı tedirginlik duymuştuk. Ama şu anda görüyoruz ki Sayın Necdet Özel istifa ederse rahatlıkla Başbakan’ın danışmanı ya da yardımcısı görevine gelebilir. Bundan hiç endişemiz yoktur, hatta bundan böyle bir dakika bile zaman kaybetmemelidir.