BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cinayeti pitbul çözdü

Hırsız pitbulun üstüne düştü. Olaylar çorap söküğü gibi aydınlandı.

Abone ol

Hırsızlık yaptığı iddia edilen bir kişi pitbul cinsi köpek tarafından parçalanmaktan zor kurtulurken, gözaltına alınan zanlı olayın doğru olmadığını savunarak, kaçırıldığını ve köpeğin önüne kasıtlı atıldığını iddia etti.

Zanlının bir ay önce yaşlı bir kadının boğazını keserek öldürülmesi olayından arandığı belirlendi.

KÖPEĞİN ÜSTÜNE DÜŞTÜ

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, polisi telefonla arayan M.M. adlı kişi, halı yıkama dükkanına giren bir zanlıyı yakaladıklarını bildirdi. Hırsızlık yaptığı ve yakalanacağını anlayınca pencereden atladığı iddia edilen zanlının, bahçede bağlı bulunan pitbul cinsi köpeğin üzerine düştüğünü öne süren M.M, köpeği sopalarla etkisiz hale getirerek zanlıyı kurtardıklarını söyledi.

Bunun üzerine, olay yerine giden Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mustafa P. (30) adlı kişiyi gözaltına aldılar.

BENİ KAÇIRDILAR DEDİ

Vücudunda pitbul cinsi köpeğin derin ısırıkları olduğu belirtilen zanlı Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Kolu ve vücudunun çeşitli yerlerindeki yaralara dikiş atılan zanlı karakolda verdiği ifadesinde hırsızlık suçlamasını reddetti. Mithatpaşa Caddesi’nde bir arkadaşının bürosunda otururken, tanıdığı üç kişi tarafından kaçırıldığını ve dövüldüğünü iddia eden Mustafa P, kendisini kaçıran kişilerin tanıdığı bir arkadaşının yerini sorduklarını söyledi. Yerini bilmediğini söyleyince köpeğin önüne atıldığını söyleyen Mustafa P, köpeğin parçalamasından vatandaşların kendisini zor kurtardığını ifade etti.

ARANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Polis, bunun üzerine Mustafa P’nin kendisini kaçırdığını ifade ettiği kişileri aramaya başladı.

Bu arada kimlik sorgulaması yapılan Mustafa P’nin bir ay önce Vedat Dalokay Caddesi’nde Şükrüye Veber (73) adlı kadının öldürülmesi olayından arandığı belirlendi. Mustafa P. Cinayet Büro Amirliğine teslim edildi.

Yetkililer, gasp amaçlı boğazı kesilerek öldürülen kadının olayıyla ilgili iki kişinin tutuklandığını, yaşlı kadının öldürülmesi olayında "bıçağı kullanan kişi" olarak Mustafa P’nin arandığını kaydettiler.