BIST 10.237
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,39
HABER /  GÜNCEL

Cinayet geliyorum demiş

Türkiye bu cinayeti konuşuyor. Ancak cinayet geliyorum demiş. Mutsuz evlilik birini hapse diğerini mezara yolladı.

Abone ol

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve eski dekan yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki Aydıntuğ’u (53) boğazından bıçaklayarak öldüren kızı Başak Aydıntuğ (21), ifadesinde cinayeti ayrıntılarıyla anlattı.

BOŞANMADAN SONRA KIZIYLA KAVGALIYDI

Aydıntuğ, anne babasının boşanmasının ardından psikolojisinin bozulduğunu ve antidepresan “Seroxat” kullandığını belirterek, “Annem, babamla boşanmasına benim neden olduğum gerekçesiyle bana yükleniyordu. Olay günü ‘köpek, sürtük’ diye hakaret etti. Bıçağı diğer elimle saçından tutarak boğazına sürdüm. Kaç kere yaptım bilmiyorum. Olay 3-4 saniyede bitti. O benim annem, çok pişmanım” dedi. Aydıntuğ'un ifadesi şöyle:

YATAĞINDA SIRTÜSTÜ YATIYORDU

Annem mutfaktaki bilgisayarda çalışıyordu, ben de ceza kitabı okuyordum. Birbirimizle konuşmuyorduk. Saat 24.00’ü geçmişti. Annem mutfaktan ayrıldı. Kendi odası ile banyo arasında gezip duruyordu. Psikolojim çok bozulmuştu. Çok da kızmıştım. Mutfağa tekrar indim. Bıçağı aldım. Odasına gittim. Yatağında sırtüstü yatıyordu.

BİR ELİMLE SAÇINI TUTTUM

Yeni tartışmıştık. Hatta aradan 10 saniye geçmişti. Altı giyinik, gözlerini kapatmıştı, ancak uyumamıştı. Elimde bıçakla 1 metre kadar yaklaştığımda hissetti, gözlerini açtı, bana karşı koymaya çalıştı. Eli gözüme geldi, canım da çok acımıştı. Ben de elimdeki bıçağı diğer elimle saçından da tutarak boğazına sürdüm, boğazı kesildi. Bana bundan sonra karşı koyamadı. Olay 3-4 saniyede bitti. Bir anlık bir olaydı.

BU KIZ BENİ ÖLDÜRECEK

Sayısız çalışmaya imza atan Prof. Olcay Tiryaki’nin arkadaşları ise yaklaşık iki hafta kendilerine, “Kızım beni kahrediyor. Bu kız günün birinde beni kahrımdan öldürecek” dediğini anlattı.

Arkadaşları şunları söyledi: “Eşinden ayrıldıktan sonra kendini tamamen kızına vermişti. Ancak boşanma sonrası ilişkileri gergindi. Evde kızıyla yaşadığı en küçük bir olay bile psikolojisine yansıyordu. Sabah işine geldiğinde ‘Bugün çok mutluyum, kızım bana güldü, iyi davrandı’ diyor bir başka gün ise üzüntülü ruh halini yine kızının kendisini kahretmesine bağlıyordu.” Son olarak hafta sonu Erzurum’daki tıp kongresinden erken dönmesinin nedeninin de yine kızıyla ilgili olduğu belirtildi. Tiryaki bugün Kocatepe Camii’ndeki cenaze törenin ardından toprağa verilecek.