BIST 10.164
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,79
HABER /  DÜNYA

Barzaniden Türkiyeye mesaj

Cheney, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Barzani'den Türkiye'ye mesaj getirdiğini söyledi. O mesaj ne miydi?

Abone ol

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen milli gün resepsiyonuna katılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Wilson, gazetecilerin ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in dün Ankara'daki temaslarına ilişkin sorularını cevapladı.

TÜRKİYE İLE DİYALOG ÇARISI

Wilson, ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in görüşmelerde, terör örgütü PKK konusunda enformasyon paylaşımının devam edeceğini çok açık bir şekilde ifade ettiğini söyledi. Cheney'in hem Iraklı otoritelerle hem de Iraklı Kürt otoritelerle görüştüğünü hatırlatan Büyükelçi Wilson, "Onlar, PKK ile mücadele konusunda Türkiye'yle bir diyaloğa girme isteklerini ifade ettiler" diye konuştu.

BUNU DESTEKLİYOR MUSUNUZ?

Gazetecilerin 'Cheney bu mesajı mı getirdi? Siz bunu destekliyor musunuz?' sorusu üzerine Wilson, "Biz her zaman böyle bir diyaloğu destekliyoruz. Çok uzun zamandır bunu destekliyoruz. Kürt otoriteleri, PKK konusunda birlikte çalışma isteklerini ifade ettiler. Bunun nasıl olacağı konusunda ise ayrıntılara girilmedi" karşılığını verdi.

ASKER GÖRÜŞME GÖNDERMELERİ GÜNDEMDE MİYDİ?

Wilson, bir gazetecinin 'Asker gönderme görüşmelerde gündeme geldi mi?' sorusuna da, "Ben Başkan Yardımcısı'nın sözlerini aktardım" şeklinde karşılık verdi. Görüşmelerde İran konusunun da ele alındığını belirten Büyükelçi Wilson, şunları söyledi:

"Bu konuda bir görüş alışverişi oldu. Biz endişelerimizi kendilerine ilettik. Türkler de kendi fikirlerini söylediler. En önemlisi, Türk yetkililerinin nükleer bir İran görmek istemediklerinin mesajını vermesiydi. Ayrıca Türkler bizimle birlikte çalışmak ve bu sorunu diplomatik kanallarla çözme konusundaki isteklerini ifade ettiler."