BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cin dedikodusu mahalleyi karıştırdı

Bursa'da bir beldede 1 hafta içinde 3 evde çıkan 12 küçük çaplı yangın, 'cin' paniğinin yaşanmasına sebep oldu.

Abone ol

Evlerin cinler tarafından yakıldığı dedikodusunun yayılması üzerine müftülükten hoca çağıran mahalleli, geceleri ellerinde hortumlarla sokakta geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, İznik ilçesine bağlı Boyalıca beldesi Yalı Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi'nde bulunan ve yalnız yaşadığı öğrenilen Tenzile Bozkurt'un evninin salon kısmında bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Yangın, itfaiye ve vatandaşlar tarafından kısa sürede söndürülürken, 2 saat sonra evin oturma odasında tekrar yangın çıktı. Bu yangın da zamanında fark edilerek kısa sürede söndürüldü. Bozkurt'un evindeki üçüncü yangın ise banyoda çıktı. Ancak yangınların neden çıktığı bir türlü anlaşılamadı.

Çıkan yangınların nedeni hakkında mahallede, 'Cinler yakıyor' dedikodusu dolaşmaya başladı. Her çıkan yangın sonrasında tedirginlikleri artan mahalle sakinleri, Tenzile Bozkurt'un oğlu Ali Bozkurt'un evinde de yangın çıkması üzerine iyice korkuya kapıldı. Mahalleli, sokaklara çıkıp ellerinde hortumlarla beklemeye başladı.

MÜFTÜLÜĞE BAŞVURDU, HOCA KÖYDEYKEN YENİDEN YANGIN ÇIKTI

Çıkan yangınlara bir türlü anlam veremeyen mahalleli, belediye vasıtasıyla müftülükten yardım istedi. 1 hafta içinde 3 evde 12 yangının çıktığı mahalleye gelen müftülük görevlileri, olayın insanlar tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini, evde herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi. Bunun üzerine rahat bir nefes alan mahalleli, bu sırada Selim Bozkurt'un evininin banyosunda çıkan yangınla bir kez daha paniğe kapıldı.

Yangınların çıkmasından kendisini sorumlu tutan ve eve girmeye korktuğunu söyleyen anne Tenzile Bozkurt, "Oğluma, 'Cinler benim yüzümden evini yakıyorlarsa üstüme bir bidon benzin dök yak. Benden kurtulun' dedim" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Yangınlarının oğlunun evinde de başlaması üzerine korkularının daha da arttığını söyleyen Bozkurt, "Herkes çeşmelerine taktıkları hortumlarla çıkacak yangını bekliyor. Kimse evine giremiyor" diye konuştu.