BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adanalı olimpiyatlara hayran kaldı

Dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler okudukları şarkılarla jüri üyelerini bile hayretler içerisinde bıraktı.

Abone ol

Adanalı dizisinde oynadığı Baş komiser Yavuz rolüyle izleyicilerin sevgisini kazanan sanatçı Oktay Kaynarca dün akşam yapılan Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finalinde jüri üyesiydi.

Organizasyonu "Tek kelimeyle onur vericiydi" diye tanımlayan Kaynarca şunları söyledi: "Güzel ülkemin dilinin dünyanın en iyi dili olduğunu ve nasıl kullanıldığını gördüm bu gece. Tek kelimeyle onur vericiydi. Çocukları gördükten sonra söyleyecek söz kalmıyor.

Sanatçılar zaman zaman misafir öğrencilere eşlik etti. Fatih Kısaparmak kendi eseri olan 'Benim Babam' şarkısını okuyan Pakistanlı öğrenciye dinlerken gözyaşlarına hakim olamadı. Kenya'dan gelen Paul Mbela Murat Kekilli'nin 'Anadolu Benim' şarkısını söylerken 'Ben de sizdenim esmerliğim sonradan' sözleri hem jüri üyelerinden hem de salonda bulunan dinleyicilerden büyük alkış aldı.

HAKAN ŞÜKÜR: Türkçenin dünyanın her tarafında kullanıldığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu coşkuya ortak olmak gurur verici. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

FATİH KISAPARMAK: Hepimiz tarihî bir ana tanıklık ediyoruz. Dilimizin evrenselliğini bir kez daha gördük. En önemlisi Anadolu'dan kopacak rüzgârın dünyada nasıl fırtınaya sebep olduğunu gördük.

SERDAR ORTAÇ: Geçen yıl tanıştığım Olimpiyatlar beni kendime getirdi. Dünyanın çok farklı ülkesinden gelen çocukların Türkçe konuştuğunu görmekten daha mutluluk verici bir şey olamaz.

ERHAN GÜLERYÜZ: Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onların Türkçe öğrenmesine vesile olan binlerce öğretmenimizin çok daha büyük teşekküre ihtiyacı var. Onların hakkını ödemeyiz.

EMRAH: Ben de çok jüri üyeliğinde bulundum ama bundan daha fazla gurur duyduğum başka bir zaman olmadı. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum.

EBRU GÜNDEŞ: İki buçuk yıldır jüri koltuğunda oturuyorum. Ama bu gece çok heyecanlıyım. İlk kez bu kadar güzel bir gece yaşıyorum. Bence bu yarışmaya katılan bütün çocuklar birinci.

OKTAY KAYNARCA: Güzel ülkemin dünyanın en iyi dili olduğunu ve nasıl kullanıldığını gördüm bu gece. Tek kelimeyle onur vericiydi. Çocukları gördükten sonra söyleyecek söz kalmıyor.

EKREM DUMANLI: Bu akşam Türkçenin büyük bir şölen olarak kutlandığı olimpiyatlara şahit olduk. Bu kadar muhteşem bir gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

TDK BAŞKANI ŞÜRKÜ AKALIN: Bu çocukları yetiştiren öğretmenlerini kutluyorum. Daha da önemlisi bu öğretmenleri yetiştirenleri kutluyorum. Öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.

ERTUĞRUL ERKİŞİ: Dünyanın bir çok yerinden gelen bu güzel insanlar çok güzellikler sergiliyor. Yurt dışındaki o okulların açılmasına vesile olan işadamlarına çok teşekkür ediyorum.