BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Air France uçağı vuruldu mu?

Pazarı pazartesiye bağlayan gece gökyüzünü kuşatan, aniden 6 yöne dağılan parlak beyaz ışığın nedeni neydi?

Abone ol

Brezilya'dan Fransa'ya giderken Atlas Okyanusu üzerinde kaybolan ve 228 kişiye mezar olan uçağın düşüş nedenine ilişkin iddialar kafaları karıştırıyor. Pilotun acil durum çağrısında bile bulunamamış olması, terör saldırısını akıllara getirse de henüz kazayı üstlenen bir grup yok. Son iddia ise akıllara terör kuşkusunu getiriyor.

UYUŞTURUCU MAFYASIYLA MI KARIŞTIRILDI?

İngiliz Daily Mail gazetesi ismini açıklamadığı bir Air France pilotunun şu idiasına yer verdi: "Atlantik okyanusu üzerinde kayıt dışı uyuşturucu taşıyan uçaklar cirit atıyor. Böyle bir uçakla karıştırılmış ve uçak yanlışlıkla vurulmuş olabilir..." Başka bir Air France pilotu ise uçağın uyuşturucu taşıyan bir uçakla ya da askeri bir jetle çarpışmış olabileceği iddiasında bulundu.

ÇOK PARLAK BEYAZ BİR IŞIK GÖRDÜM

İspanyol El Mundo gazetesinin haberine göre, Air France’ın uçağının Rio-Paris seferi sırasında düştüğü bölge yakınlarında Lima-Madrid seferini yapmakta olan İspanyol Air Comet uçağının kaptan pilotu, “çok parlak beyaz bir ışık” gördüğünü bildirdi.
Kaptan pilotun kaza bölgesi yakınlarında pazarı pazartesiye bağlayan gece gördükleri konusunda bir rapor hazırladığını ve bunu şirket yönetimine verdiği belirtildi. Kaptan pilotun, “Aniden uzaktan aşağı ve yatay ilerleyen, 6 yöne dağılan çok kuvvetli ve yoğun bir beyaz ışık gördük” dediğini yazan gazetedeki habere göre yardımcı pilot da aynı parlak ışığı gördü.