BIST 10.257
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.395,06
HABER /  SPOR

Cimbomda ince hesaplar

Özhan Canaydın'ın önünde iki yol var, ya Polat'la yola devam edecek ya da...

Abone ol

Galatasaray Kulübü'nde 22 Mart tarihinde yapılacak olağan genel kurul öncesi, Taner Aşkın dışında başkan adayları ortaya çıkmadı, ancak kapalı kapılar ardında yoğun bir şekilde kulis çalışmalarına devam ediliyor.
Başkan Özhan Canaydın adaylığını henüz açıklamamasına rağmen yeni yönetimini kurmak için çok sayıda isimle dirsek temasında. Adnan Öztürk'ün de önümüzdeki hafta sonunda başkan adaylığını resmen açıklayacağı, ancak bu süre içinde bazı değişiklikler olabileceği belirtiliyor.

Başkan Canaydın, Ünal Aysal ile temaslarını sıkı bir şekilde sürdürüyor. Ancak Aysal seçime girmek için masaya bazı şartlar koydu. Kulüp bünyesindeki tüm şirketlerin yönetimini isteyen Ünal Aysal, futbol şubesinin de kendi ekibi tarafından idare edilmesini planlıyor. Bu şart eski yöneticilerden Bülent Tulun'a kapıları açıyor. Adnan Polat, Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin'le ise yolların ayrılması anlamına geliyor.

Adnan Polat ve ekibi de durumun farkında. Bu yüzden Galatasaray'da herkesin yakından izlediği sessiz bir savaş veriliyor. Ayrıca Ünal Aysal yönetime girerse Başkan Canaydın stat işleri dışında her şeyi Aysal'ın kontrolüne bırakmak zorunda kalacak. Bu da Canaydın'ın çok işine gelmiyor. Bu yüzden taraflardan net açıklama henüz ortada yok. Camiada hiç de küçümsenmeyecek bir kesim de Ünal Aysal'ın yönetime girmesine çok sıcak bakmıyor.

İrfan Aktar planı

Bu arada Özhan Canaydın'ın B planı da mevcut. Eğer Aysal ile anlaşamazsa Canaydın bu kez yeniden Adnan Polat'a yönelecek. Fakat bu kez Adnan Polat'ın da Canaydın'dan ilk dönemde edindiği tecrübelerden sonra bazı istekleri olacak. Bu sıkıntılar yüzünden Canaydın birleştirici rolünün bir hayli fazla olması nedeniyle Ali Dürüst'ü ikna etmeye çalışıyor. Ancak Dürüst bu şartlar altında hiçbir şeyin eskisinden farklı olmayacağını hesap ediyor.
Eski genel sekreter Sinan Kalkapçıoğlu da seçimde Canaydın'ın üzerinde önemle durduğu isimlerden birisi.

Başkan adaylığını açıklaması beklenen Adnan Öztürk, camianın duayenlerinden İnan Kıraç ve Selahattin Beyazıt'ın desteğini almış durumda. Öztürk'ün kongrede Canaydın'a tepki oylarınının büyük bir bölümünü alacağı konuşuluyor.

Ancak bu cephede de oldukça ilginç gelişmeler var. Öztürk'ün genç olduğunu düşünen duayenler Divan Başkanı İrfan Aktar'ın başkanlığında kurulacak bir yönetimde yer almasını ve tecrübe kazandıktan sonra bu koltuğa oturmasını öneriyorlar. Fakat bu teklif Öztürk tarafından henüz ne kabul edildi ne de geri çevrildi. Ayrıca Canaydın da, Aktar'ı yönetimine almak için yoğun çaba harcıyor.

Diğer başkan adayı Taner Aşkın ise çalışmalarını sessiz ve derinden sürdürüyor. Aşkın ve ekibi Galatasaray'da çok konuşulacak bir plan üzerinde duruyor. Buna göre yeni başkanın iki yerine üç yıl görev yapması önerilecek. Ayrıca iki dönemden fazla (6 yıl) başkanlık koltuğunda oturmanın da önüne geçilmesi planlanıyor.