BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,00
HABER /  GÜNCEL

İşte türbanın esin kaynağı!

Sıkmabaş modelini yayan Şule Yüksel kimden esinlendiğini söyledi...

Abone ol

Taktığı başörtüsü stiliyle Türkiye’de “sıkmabaş” olarak tabir edilen türban modasını başlatan yazar Şule Yüksel Şenler (70), bir röportajında Oscar ödüllü sinema oyuncusu Audrey Hepburn’den esinlendiğini açıkladı.

1960’lılarde örtünmeye karar veren Şenler, modern bir “örtü” tasarladı. “Roma Tatili” ve “Tiffany’de Kahvaltı” filmleriyle adını sinema tarihine yazdıran Hepburn’ün ön kaküllerini açıkta bırakan örtünme şekline hayran olan Şenler, bunu alıp İslami çizgilere uyarladı.

Şenler bu stille şimdiki “türban” modelinin yaratıcısı oldu. Özellikle üniversitelileri etkileyen Şenler’in bu tarzı “şulebaşı” olarak anılmaya başlandı. O günden sonra da başta Vakko, Pierre Cardin olmak üzere birçok önemli marka “türban” üretmeye başladı. Şenler’den etkilenerek örtünenlerden biri de Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan oldu.

Stiline hayrandım

1960’lı yıllarda örtünmeye karar veren Şule Yüksel Şenler (üstte), o dönemde filmlerine hayran olduğu ünlü aktris Audrey Hepburn’un başörtüsü stilinden etkilenerek şimdiki türban modelini tasarladığını söyledi.







kaynak: vatan