BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  GÜNCEL

Kim o BAKAN?

Türk bakanın böbrek tacirinin hastası olduğu iddia edildi.. Peki bu bakan kim?

Abone ol Hindistan’da bugüne kadar yüzlerce kişiye yasa dışı yollardan böbrek nakli yapan Dr. Amit Kumar’ın Türkiye ile yakın bağlantıları olduğu, hatta bir Türk bakana nakil yaptığı iddia edildi.

Dr. Kumar ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerinden gelen zengin müşterileri için yerel halktan böbrek bağışlamaya razı kişiler buluyordu. Müşterilerinden aldığı 50 bin doların bin dolarını bu kişilere verip kalanını kendine saklıyordu. Nakli ise Katmandu’daki özel ameliyathanesinde yapıyordu.

Ancak hem hastalar hem de donörler arasından ölenler olunca Dr. Kumar hakkında soruşturma açıldı. Hindistan’da “ölüm doktoru” olarak anılan Dr. Kumar’ın nakil yaptığı Amerikalı ve Kanadalı hastalar ülkelerinde tek tek tutuklanmaya başladı.

Asıl ilginç gelişme ise müşteriler arasında Türkler’in de bulunduğu iddiaları oldu.

Üç Türk de öldü

Hindistan’da 2003 yılından itibaren üç Türk’ün şüpheli bir şekilde ölmesinin ardından Türk Büyükelçiliği soruşturma başlattı.

2 Ekim 2003’te Mehmet Beyazıt (55),
13 Kasım 2004’te İsmet Gürmer (62) ve
15 Kasım 2005’te Ahmet Yıldırım’ın (65)

böbrek nakli için geldikleri Hindistan’da kalp yetmezliğinden öldüğü ortaya çıktı. Soruşturma devam ederken Hindistan basını Kumar’ın bir Türk bakana da yasadışı nakil yaptığını yazdı.

Ancak Türk bakanın kimliği bir türlü ortaya çıkmadı. Nepal’de saklandığı zannedilen ve hem Hindistanlı yetkililer hem de Interpol tarafından aranan Dr. Kumar’ın Kanada, Türkiye ve Nepal’le yakın ilişkileri olduğu ve böbrek ticaretini bu ülkelerdeki bağlantıları üzerinden yaptığı belirtildi..

kaynak: vatan