BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  SPOR

Cimboma kar engeli

Aslan, Leverkusen'e dün akşam kan kusturdu. Spor yazarları maçın kaderinin kötü olmasını yağan kara yorumladı;

Abone ol UEFA Kupası 3. tur ilk maçında Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Alman ekibi B.Leverkusen ile 0-0 berabere kaldı. Maçla ilgili yazar yorumları şöyle;

LEVENT TÜZEMEN: SİLKELEDİ AMA YENEMEDİ (SABAH)

Kalli'nin akıllı kadro tercihini Galatasaraylı oyuncular haklı çıkardı. gelip top alıp hücuma derinlik kazandırıyorlardı. Galatasaray Leverkusen'e pozisyon vermediği gibi kaleci Orkun yere yatmadığı için forması bile çamurlanmadı. Pozisyon ve oyun üstünlüğü Galatasaray'daydı ama Leverkusen savunmasını kilidini açacak vuruşlarda Hakan ve Arda isabeti yakalayamadı. Ancak hakem Batista gözünün önünde Arda'yı çelmeyen Callson'un penaltılık hareketini görmemezlikten geldi.

16 yıl önce 18 Mart 1992'de yine karlı bir havada Galatasaray Alman Werder Bremen'le oynamış sayısız pozisyon bulmuş ama kazanamamştı. Yine karlı bir havada Galatasaray, Leverkusen'ı silkeledi ama yenemedi.

ÖMER ÜRÜNDÜL: TUR ŞANSI ORTADA (SABAH)

Dün geceki çok önemli UEFA Kupası sınavında Galatasaray'ın karşısında güçlü bir takım olan Leverkusen ile birlikte bir de kar engeli vardı. Üstelik olumsuz saha ve hava koşulları rakibin bize göre çok daha fazla alışık olduğu bir ortamdı. Buna rağmen Galatasaray çok inançlı, yardımlaşmalı, başarılı bir ilk yarı sergiledi. Etkili takım presiyle Leverkusen'in kurgusunu bozan sarıkırmızılılar, oyuna sürekli hükmeden taraftı.

Hakan Şükür, eski günlerindeki gibi kuvvetliydi. Arda da sezonun en iyi maçını çıkardı. Feldkamp'ın Lincoln'e son 10 dakikada şans vermesi yanlış değildi. Çünkü Lincoln fizik açıdan kesinlikle hazır değil.

İSKENDER GÜNEN: G.SARAY'A YAZIK OLDU (SABAH)

UEFA Kupası'nda gruplardan rakipleri sayesinde çıkan G.Saray, Leverkusen maçında bu sezon Avrupa kupalarında hiç de görmediğimiz bir performans sergiledi. Bakmayın maçın 0-0 bittiğine... Kaçan golleri düşündüğümüzde dün gerçekten G.Saray'a yazık oldu. Maç süresince saha içi yardımlaşmaları, coşkuları, tempoları üst düzeyde bir takım seyrettik .

AZİZ ÜSTEL: YAZIK OLDU (FOTOMAÇ)

Leverkusen dediğimiz takım iyi gününde bir Kayseri ya da Sivasspor. Bu takımın karşısında 4 net gol pozisyonuna giriyorsunuz. Bunun dışında da gol olacabilecek 2-3 pozisyonunuz daha var ama tek gol atamıyorsunuz. Yalnız Leverkusen'e bir tek gol pozisyonu da vermiyorsunuz 90 dakika boyunca. Galatasaray'ın en büyük talihsizliği Nonda ve Lincoln'ün uzun süren sakatlıkları.

Galatasaray'ın bu takımı Türkiye liginde hep ilk ikiye oynar. Ama Kalli'nin de dediği gibi eğer Galatasaray gerçekten eski günlerine dönecekse o Taffarel, Popescu, Hagi üçlüsü gibi futbolcular transfer etmek zorunda. Çünkü Galatasaray'ın gençleri gerçekten övgüye değer. Almanya'da Leverkusen-Galatasaray maçı nasıl gider şimdiden kestirmek güç.

MURAT ÖZARI: NEDEN OLMASIN? (FOTOMAÇ)

İstanbul'a aniden gelen kar, Galatasaray'ın bütün planlarını alt üst etti. Hava ve saha koşullarının kötü olması maçın kalitesini doğal olarak düşürdü. Herkes gollü ve kaliteli bir maç beklerken, Sami Yen'de kısır bir sonuç ortaya çıktı. Bu durum rövanş için avantajlı bir skor elde etmek isteyen Almanların ekmeğine yağ sürdü. Feldkamp'ı eleştirenlere elbette kızıyoruz. Ama Kalli de robot değil. Tabii ki hataları olacak. Mesela ben Alman hocanın yerinde olsam bu sahada Ayhan'a ilk 11'de yer vermezdim.

Galatasaray'a Bay Arena'da kesin gol gerekiyor. Neden olmasın? Bu takım yeri ve zamanı geldiğinde neler yapacağını UEFA Kupası'nı kazandığı zaman gösterdi.

BÜLENT TULUN: GALİBİYET KAÇTI (FOTOMAÇ)

Uzun boylu oyunculardan kurulu Leverkusen defansı arasında Hakan Şükür çok iyi mücadele etti. Ama ilk yarıda karşı karşıya kaçırdığı pozisyon ve baskılı Galatasaray gol atamadan ilk 45 dakikayı bitirdi. İkinci yarı tamamen durmuş bir kar yağışı ve dört tane yüzde yüz atılamayan gol vardı. İkinci yarının tamamı Galatasaray'ın mutlak hakimiyetiyle geçti.

ZAFER ERTEM: AH BE KALLİ (FOTOMAÇ)

Fransız öpücüğü ile Leverkusen'in rakibi olan G.Saray'ın şans faktörü dünkü maçta ters yüz oldu. Leverkusen'in iki tehlikeli ismi Kiesling ile Barnetta bu yarıda top yüzü görmedi. Kalli'nin aslanları gerek defansta gerekse orta sahada çok çalıştı. Tek eksik goldü. Onda da şanssızlık yakamıza yapışmıştı.

Umarız G.Saray bu kaçırdığı golleri rövanşta aramaz. Ararsa da suçlusu bence kesinlikle yerinde hamlelerde geciken Kalli olur.

ERMAN TOROĞLU: DOLU MU BOŞ MU? (HÜRRİYET)

... Böyle bir Leverkusen'i Ali Sami Yen'de gol atmadan göndermek Galatasaray açısından üzücü oldu. Ama bir de bardağın dolu tarafına bakarsanız, yeni kurulan bir Galatasaray, gençlerle harman yapılan bir Galatasaray, Alman Ligi dördüncüsünü elinden kaçırdı dersiniz.

Yani, isteyen istediği yerden baksın. Bardağın yarısı boş da diyebilirsiniz, dolu da. Ama burdaki neticeyle, pozisyonlarla Almanya'da kaybedersen, bence yazık olur derim.

MUSTAFA DENİZLİ: YAZIK KERE YAZIK MI?.. (MİLLİYET)


Maçtan önce yağmaya başlayan kar, bir anda kafamda Werder Bremen karşılaşmasını çağrıştırdı. Arda'ya ilk yarıda ceza sahasında yapılan hareket Portekizli hakemi ve Steaua Bükreş maçını hatırlattı. Ama Galatasaray'ın oyununu kar da, hakem de engelleyemedi.
Tahminimin çok üstünde bir Galatasaray izledim. Galatasaray gol atamadı, ama ligdeki çizgisinin çok üzerine çıktı. Bu Galatasaray ümitlerini Ali Sami Yen'de bırakmadı. Tam tersine daha güçlü olarak ikinci maça taşıdı.

TURGAY ŞEREN: HAKAN+ÜMİT SONUÇ: SIFIR (AKŞAM)


Galatasaray karşısında çok güçlü bir rakip bekledi, haklıydı da. Leverkusen, Alman Ligi'nin dördüncüsü. Ama sorarım size, bu takım Galatasaray kalesi önünde en ufak bir gol pozisyonu yakaladı mı? Galatasaray kalecisi Orkun herhangi bir golü önledi mi? Cevap benden; hayır. Çünkü adamlar Almanya'daki maça oynadılar. Orta sahayı çok futbolcuyla kapadılar. Defansları da Galatasaray forvetiyle başa baş, dişe diş mücadele etti.

... Şimdi bana "Almanya'da Galatasaray'ın şansı var mı?" diye bir soru sorabilirsiniz. Ben de "evet" derim. Yeter ki Galatasaraylı futbolcular bugünden itibaren 21 Şubat'taki müsabakaya çok iyi hazırlansınlar.

AHMET ÇAKIR: SAMİ YEN'DE KARLI GÜNÜN KÂRSIZ OYUNU (ZAMAN)

Sarı-Kırmızılı takımın tur atlayabilmesi için bu maçı gol yemeden geçmeyi becermesinin önemini vurgulamaya çalışmıştık. Ancak bu denli önemli fırsatları gole çeviremeyince o becerinin karşılığı tam alınamamış oldu. Son bölümde Feldkamp'ın Hakan Şükür'ü çıkarıp Nonda'yı alması normaldi çünkü kral çok yorulmuştu. Ardından taraftarın Lincoln isteğine de olumlu karşılık verdi. Ancak bunlar da ne yazık ki Sarı-Kırmızılı takımın sonuca gitmesini sağlayamadı.

OSMAN TANBURACI: BÖYLESİNE CAN KURBAN (YENİ ŞAFAK)

Maçın adı; Kalli.
Maçın kaderi; kar.
Maçın gerçeği; gençlik ve disiplin...
Geldiği günden beri laf bombardımanına uğrayan Kalli sağlam duruşunu hiç bozmadı. Şöhrete değil gençliğe yatırım yaptı. Lafa yaslanmadı, disipline önem verdi ve Leverkusen karşısında civa gibi bir takımla herkese meydan okudu.
Bravo Kalli... Hay ömrüne bereket.
Sen sevginin kaynağı Papaz Valantine'sin...